Persbericht “ Liereliet Festival” in Workum

WORKUM - Liereliet, het internationale Festival van maritieme Muziek in Workum, gaat weer plaatsvinden en wel in het weekend van 14, 15 en 16 oktober 2022.

Nadat het 2 jaren niet mogelijk was het festival te organiseren, wordt de draad nu weer opgepakt. Er treden een keur van artiesten op, die allen het maritieme thema een belangrijke plek geven in hun repertoire.

Naast een aantal befaamde, ervaren muzikanten zullen er ook groepen optreden met jonge artiesten, die de muziek met nieuw elan en nieuwe energie gaan vertolken.

Net als in eerdere edities van Liereliet zullen er weer veel momenten zijn dat het publiek uitgenodigd wordt om mee te zingen. Tijdens het weekend zullen er 5 concerten zijn, elk met een eigen karakter en uitstraling.

Naast die concerten zijn er andere activiteiten zoals het 'Open Podium', een workshop om 'bones' te leren bespelen, de klompzeil-wedstrijd 'Om de Loden kiel 2022' en de door muziek omlijste prijsuitreiking van die wedstrijd. En natuurlijk ook de befaamde 'Liereliet - Singaround', wat wordt gezien als het hart van het festival.

Op de zondagmiddag is er muziek van “de groep Ontstuimig Schuim en het shantykoor de Compagniezangers op straat en in het havengebied van Workum.

Net als in vroegere jaren belooft het weer een spetterend festival te worden, waarbij het publiek niet verbaasd hoeft te zijn als de stem na afloop een beetje hees is van het meezingen.

De volgende artiesten zijn uitgenodigd, in alfabetische volgorde: Adeweij & Horant, Enkhuizen 3, Gunnar Wiegand, Hans Weehuizen, Kindleheart,

Nanne & Ankie, Onstuimig Schuim, Pekel, Plunder, Shantykoor 'De Compagniezangers' en Voddemoêr. Naast de gratis evenementen zijn er een paar concerten waarvoor een ticket of passe-partout te stellen is via : www.liereliet.nl

14-16 oktober

Workum in de Klameare, op straat en op de hoek van de Stal e.a. Locaties

Diverse concerten en evenementen