Pianoduo Elfferich & Pavlov in Galerie Lytse Skientme te Koudum

KOUDUM - Galerie Lytse Skientme is bezig met een bijzondere reeks herfst- en winterconcerten met een grote variëteit aan muziekstijlen. 

Na de maritieme folkmuziek in oktober en de Nederlandstalige poëtische liedjes in november, komt er in december een pianoduo naar de galerie. Op zondagmiddag 18 december laten componist/muzikant Jeroen Elfferich (Nederland) en pianist Ivan Pavlov (Bulgarije) in Koudum ‘minimal music’ horen.

Elfferich en Pavlov vormen sinds kort een avontuurlijk pianoduo en zullen met twee piano’s een middagvullend programma spelen. Hun repertoire bestaat uit composities van Elfferich. Deze composities kenmerken zich door hun unieke ritmische karakter en geheel eigen sfeer. De muziek van Elfferich wordt gedraaid op radio 4 en de Concertzender en zijn stukken worden gespeeld door musici uit verschillende landen.

De pianomuziek van Elfferich wordt omschreven als typisch Nederlands vanwege het abstracte en minimale karakter. Net als kunstenaars als Mondriaan, Escher, Rietveld en Schoonhoven weet Elfferich met slechts weinig middelen emotie en schoonheid te creëren. Zijn achtergrond als slagwerker/drummer is duidelijk terug te horen in al zijn polyritmes en oneven maatsoorten. Zijn vierkante ritmes spelen de hoofdrol in al zijn composities.

In de afgelopen tien jaar heeft Elfferich ruim 300 stukken voor twee piano’s geschreven en zo heeft hij een geheel nieuw repertoire ontwikkeld met een eigen sound en karakter. Het duo speelt een keuze uit die composities. Het concert in Galerie Lytse Skientme (Hoofdstraat 26 in Koudum) begint om 15.00 uur en kost € 12,50 inclusief pauzedrankje. Er zijn slechts dertig plaatsen beschikbaar! Reserveren kan via galerielytseskientme@gmail.com.