Syb van der Ploeg treedt vol energie op in woonzorgcentra in Friesland

BOLSWARD - De landelijke Energiestrijd Zorghuizen heeft als doel alle zorghuizen in Nederland zonder investering een blijvend lage energierekening te bezorgen.

Er valt in de woonzorgcentra vaak nog veel te besparen. Enthousiaste deelname van zorgmedewerkers, bewoners en management is hiervoor cruciaal. Tenslotte gaan zij met elkaar de strijd tegen energieverspilling deze wintermaanden oppakken.

 

Zanger Syb van der Ploeg ondersteunt dit idee van harte en helpt graag mee het Energiestrijd vuurtje aan te wakkeren. 

“Het is voor iedereen maar vooral voor de wereld belangrijk om in je eigen leef- en werkomgeving alles te doen om zo duurzaam mogelijk te leven. Energiebesparing is daar een belangrijk onderdeel van. Ik doe dat in mijn privé wereld en ik schrijf er zelfs nummers over. Er zit muziek in duurzaamheid”.

 

De zanger helpt daarom graag mee en brengt op gepaste afstand vele mooie liedjes ten gehore. Daarnaast wordt het management, de medewerkers en bewoners geïnformeerd over deelname aan de Energiestrijd zorghuizen aankomende winter 2020/2021. Een muziektour met een ideëel doel.

 

Energiestrijd

In de winter 2020 / 2021 is er plek voor 40 zorghuizen om met elkaar de strijd aan te gaan om zoveel mogelijk energieverspilling te voorkomen. Ieder zorghuis dat mee wil doen, start met een gratis optreden van Syb of van Jeroen Kramer & Leoni Jansen. Hiermee willen de bekende Nederlandse zangers alvast de ‘energieke’ toon zetten.

 

Corona-proof

Daarnaast vinden er tijdens de strijd ook andere corona-proof activiteiten plaats in het zorghuis zoals energiebingo’s, kruiswoordpuzzels en quizzen op het thema energie(verspilling), een energieke nieuwjaarsborrel en een technische schouw. De ervaring leert dat er een echte ‘battle’ ontstaat waarbij betrokkenheid, plezier en samenwerking voorop staan. Met als uiteindelijk doel besparing op kosten, energie en CO2-uitstoot 

Ondersteuning

Urgenda ondersteunt deze Energiestrijd. Deze winter kan ieder deelnemend zorghuis  gebruik maken van een voucher van 2.500 euro, wat meer dan de helft van de kosten om mee te doen dekt. Het bespaarde geld komt ten goede aan het zorghuis; een dagje uit met z’n allen, de aanschaf van een hometrainer… het zorghuis bepaalt, samen met bewoners, waarvoor het bespaarde geld gebruikt wordt. 

De muziektour met Syb van der Ploeg vindt plaats op volgende locaties: 

 

Donderdag 10 september – Sneek, Friesland 

Zorgorganisatie Patyna -- locatie Frittemahof

Tijd: 10.30 

 

Donderdag 10 september – Bolsward, Friesland 

Zorgorganisatie Patyna -- locatie Huylckenstein

Tijd: 14.30  

Vrijdag 11 september – Kollum, Friesland

Zorgorganisatie Alliade -- locatie Talant Eskesstraat

Tijd: 11.00 

 

Zie voor meer informatie: www.energiestrijd.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden