WITMARSUM- Het 10e Oktoberfest in Witmarsum kan er dan toch komen. Om de welbekende redenen werd dit jubileum niet in 2020 gevierd maar nu is het dan toch eindelijk zover. Betekent natuurlijk ook dat men 2 jaar langer heeft kunnen nadenken over hoe dit het best in kannen en kruiken te steken.

Op vrijdag 7 oktober wordt er afgetrapt met de ‘Ljochtkuier’ met als thema FEEST! De kuier kan gelopen worden in 2 routes van resp. 7 en 14 kilometer. Het voert je langs de mooiste plekjes in en om Witmarsum waarbij je wordt getrakteerd op een fantastische  “beleefwandeling” met muziek, toneel, verbeelding en natuurlijk feestelijke verlichting. Of zoals men het zelf omschrijft; ‘Je loopt van feest naar feest!” Bij terugkeer in de feesttent wordt er een optreden verzorgd door “Joop Obama & The Presidents Meer hierover op www.surprisewitmarsum.nl.

De zaterdagmiddag is er voor de kleinsten met een optreden van Circus Salto, schminken, gratis limonade en na afloop kinderdisco met DJ Krollie.

Op zaterdagavond wordt er flink uitgepakt met dit keer 2 bands. Te weten Super Sundays en als afsluiter niemand minder dan de Party Animals. De minimum leeftijd voor deze avond is 16 jaar en kaarten kunnen worden besteld via de website www.oarsasoarswytmarsum.nl 

Op zondag is er om 10.30 uur de inloop van de kerkdienst van de gezamenlijke kerken met koek en koffie.

Om 15.00 gaan de tentdoeken open voor de nu al veelbesproken FOUTE BINGO!  Er worden 5 rondes bingo gespeeld met ieder een eigen thema, nl. de Agrarische ronde, de Oktoberfest ronde, de Flauwekullen ronde, de Rode-oortjes ronde en als afsluiter de Superronde. Tussendoor is er nog een hilarisch optreden van Gré Parel en wordt de middag afgesloten door “Bandje Voor De Sfeer”