Wereldlichtjesdag Bolsward

Foto aangeleverd

BOLSWARD- Elke 2e zondag in december wordt Wereldlichtjesdag gehouden. Dit jaar vindt Wereldlichtjesdag plaats op zondag 11 december. Iedereen die een kind moet missen of zich hiermee verbonden voelt is van harte welkom in de Broerekerk, Broereplein 10 in Bolsward vanaf 18.15 uur.

Op deze dag steken mensen om 19.00 uur over de hele wereld kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Het maakt daarbij niet uit hoe oud het kind was of hoelang het al geleden is. Je kind blijft immers je kind. Voor altijd in je hart en gedachten. De wereld wordt zo even wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben.

Het initiatief voor Wereldlichtjesdag is genomen om overleden kinderen die gemist worden te herdenken. Wereldwijd leven we in verschillende tijdzones. Zo wordt er deze dag ieder uur ergens op de wereld een kaars aangestoken voor een overleden kind. Samen zorgen we ervoor dat er op de gehele wereld een lint van lichtjes ontstaat. Ook Bolsward verbindt zich met dit lint van licht. Met gedichten, muziek, troostende woorden en stilte wordt stil gestaan bij alle kinderen die niet meer bij ons zijn.

Ondanks dat wij voor warmte en licht zorgen kan het toch koud aanvoelen in de kerk. Het is raadzaam om warme kleding aan te trekken.

Wanneer: zondag 11 december 2022 Waar: Broerekerk, Broereplein 10, 8701 JC Bolsward Tijd: kerk open vanaf 18.15 uur, koffie / thee / warme chocomel staat klaar. Tussen 18.15 – 18.45 uur personaliseren potjes en doorgeven van de naam van het kind. Start herdenking om 18.45 uur. Van 19.00 uur aansteken van de kaarsen en noemen van de namen. Daarna, vanaf ongeveer 19.30 uur, is het mogelijk om na te praten. Deelname: gratis Voor wie: iedereen die een kind moet missen of zich hiermee verbonden voelt.