Zomerexpositie in Fotolokaal Tjerkwerd

TJERKWERD - In het Fotolokaal te Tjerkwerd is tot en met 6 september een zomerexpositie te zien. In de zomerexpositie exposeren de fotografen Patricia Heuker of Hoek, Janos Libor en Janna van der Meer. 

 

Patricia Heuker of Hoek presenteert 2 series, Dutch girl en Fragile. De portretten in Dutch girl zien eruit alsof ze van porselein zijn gemaakt. Patricia heeft hiermee vorig jaar de Mediterranean contemporary art Prize in Italië gewonnen. De Fragile serie bestaat uit 3 grote werken: Flood, Smog en Plastic en gaat over de natuur en de kwetsbaarheid van ons leven. De werken laten de impact zien van ons (mis)gedrag op onze planeet en dus op onze kinderen. Patricia exposeerde eerder al in Tokyo en New York. Nu kan Friesland met haar kennis maken.

 

Janos Libor is een wereldreiziger uit Hamburg en exposeert, ondanks vele eerdere verzoeken daartoe, voor de eerste keer een aantal van zijn foto’s. In de expositie zijn schitterende landschappen en portretten uit Centraal-Azië te zien. Ook foto’s van Aisholpan, de Eagle Huntress, bekend van wereldberoemde documentaire over de eerste vrouwelijke adelaar jager van Mongolie. 

 

Janna van der Meer komt uit Haskerdijken, Friesland, woont op een boerderij en wordt omringd door vee. Creaturen bij uitstek, door de mens ontwikkelt, om de mens tot dienst te zijn. Volgens Janna lijken mensen meer op het vee dan ze zich realiseren. Haar dierportretten hebben een poëtische zeggingskracht. 

 

De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 10.30-17.30 uur. De expositie loopt tot en met 6 september 2020. Een voorproefje van de expositie en het laatste nieuws is te vinden op www.hetfotolokaal.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden