Avondrust in Makkum is uitstekend door de Coronatijd heen gekomen

Foto: eigen foto

MAKKUM - Net als voor de rest van Nederland was het voor Avondrust de afgelopen maanden een rare en lastige tijd. Er mocht geen bezoek ontvangen worden, de meeste activiteiten vervielen en de bewoners konden niet zomaar naar buiten. Extra hygiënemaatregelen en anderhalve meter afstand houden was het devies.

Teamleider Nynke de Boer: “ Veel van onze bewoners hadden hier moeite mee. Voor anderen zorgden dit juist voor meer rust in hun leven. Gelukkig was het allemaal niet voor niets en is Avondrust coronavrij gebleven. Een aantal bewoners en medewerkers zijn wel getest, maar de resultaten waren negatief.”

Na een periode van volledige afsluiting voor bezoek en vrijwilligers kwam er geleidelijk een versoepeling in de bezoekregeling. “In eerste instantie was dat jog beperkt tot één vaste bezoeker per bewoner, later werden dit vier vaste bezoekers en sinds 1 juli is Avondrust weer helemaal open voor bezoek,” zegt Nynke. “Wel zijn de algemene maatregelen nog steeds geldig: handen ontsmetten bij binnenkomst en anderhalve meter afstand houden tot andere mensen. In het appartement van de bewoners noteren bezoekers hun naam en tijdstip van bezoek op een registratielijst. Mocht er dan toch een coronabesmetting komen, dan is de registratie voor de GGD een hulpmiddel voor het bron- en contactonderzoek.”

Het wachten is op het moment dat alle activiteiten in Avondrust weer kunnen worden opgestart. Een kooroptreden is bijvoorbeeld nog niet mogelijk en het aantal plaatsen in het restaurant is beperkt tot dertig, want ook daar dient voldoende afstand te worden gehouden.

“We zijn echter heel blij dat sinds half juni de externe dagbesteding wel weer open is. De deelnemers genieten van de onderlinge contacten en de gezelligheid. Het aantal reacties dat bewoners en medewerkers de afgelopen maanden kregen was overweldigend. Vanuit familie, scholen/ kinderopvang, het dorp, diverse bedrijven en instellingen kwamen attenties, kaarten, tekeningen, lekkernijen en bloemen. Dit heeft iedereen echt goed gedaan! Het was een welkome afleiding en gaf het gevoel dat de bewoners en medewerkers niet werden vergeten,” aldus Nynke de Boer, die iedereen hiervoor hartelijk bedankt.

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden