Een groep vrienden + een waterfiets + Elfstedentocht = Team Wybe Wetterfyts 11-steden 2022

SNEEK- Team Wybe hoe zit dat dan?… Wybe kreeg een hersentumor en kon niet meer beter worden. De onmacht die we voelden probeerden we als vrienden en vriendinnen van Wybe en Wieke (zijn vrouw) om te zetten in kracht. We zijn Team Wybe geworden om zoveel mogelijk mensen met ons te verbinden en samen geld op te halen voor kankeronderzoek. Na Wybe zijn overlijden in 2014 kreeg ook Wieke kanker maar zij had gelukkig kans op genezing. Na de diagnose kanker wil je maar 1 dingen horen: dat je beter kunt worden. Onderzoek is het enige wat hierin belangrijk is, dit maakt het verschil en dat is onze drive.

Vele Team Wybe acties volgden: meedoen aan de Alp d’Huzes, eigen wielerfeesten organiseren, een bierfiets marathon, een bierfiets11-stedentocht (alles zonder bier). Samen deze mooie dingen doen geven ons al jaren het gevoel dat we de onmacht kunnen omzetten in kracht.

Maarten van der Weijden

Inmiddels hebben wij ook met Maarten van der Weijden de verbinding gevonden en geïnspireerd door zijn zwemtocht bedachten wij de Team Wybe Wetterfyts 11-steden. Met een eigen gemaakte 9- persoons waterfiets zijn wij als team op het water om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Maarten van der Weijden Foundation. Leerlingen van het Marne College, de Sint Maarten, de Opbouw en de Bron uit Bolsward komen in actie. In Koudum plakt Sylvia Wielinga Poeisz zegels op spaarkaarten en nog veel meer mooie initiatieven ontstaan, iedereen kent immers wel “een Wybe”.

In het Pinksterweekend van 3, 4 en 5 juni 2022 giet it oan! Met een gemiddelde van 3,5 kilometer per uur is het een uitdaging van 60 uur. Samen met hulpfietsers, vrijwilligers en veel donateurs hopen we op zondag 5 Juni in Bolsward op het Marktplein een grote cheque te kunnen aanbieden aan Maarten van der Weijden. Wil je weten waar we dat weekend precies zijn? Op www.teamwybe.nl vind je het tijdschema, de live-stream en locatie, de donatieknop en nog veel meer. Daarnaast kun je ons vinden op Social media.

Wij zijn realistisch (het is niet te doen), gelukkig vol energie en hebben er “ôfryslik soad nocht oan”! Ben jij er bij en volg je ons dat weekend? Zegt het voort.