Koudum krijgt zevende Friese vaccinatielocatie

KOUDUM - Op 26 april opent GGD Fryslân een vaccinatielocatie in sportzaal De Klink te Koudum. Het is de zevende plaats in Fryslân waar de GGD mensen gaat inenten tegen het coronavirus. 

De Koudumer priklocatie zal toegankelijk zijn voor een brede doelgroep. Hoeveel mensen er terecht kunnen, hangt af van het aantal beschikbare vaccins en de vaccinatievolgorde van de Rijksoverheid. Uitgangspunt is om vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, aan te bieden. Op deze locatie kunnen maximaal 475 personen per dag gevaccineerd worden.  

Tot nu toe is vaccineren door de GGD mogelijk in Leeuwarden, Drachten, Sneek en - sinds vandaag - Heerenveen. Op 12 april opent een vaccinatielocatie in Franeker en op 14 april in Dokkum. Appelscha is voor eind april in beeld als achtste en laatste priklocatie van GGD Fryslân.

De uitbreiding is nodig om alle groepen waar de GGD verantwoordelijk voor is in de eigen woonomgeving te kunnen prikken: de mobiele 60-plussers, het overgrote deel van de groep van 18 tot 60 jaar en een deel van het zorgpersoneel.