Vaccinatielocatie De Klink in Kouden maandag open

Foto: Koudum.nl

KOUDUM - Dorpshuis De Klink in Koudum is de afgelopen dagen in gereedheid gebracht om te dienen als vaccinatielocatie voor de GGD Fryslân.

Op maandag 26 april zullen in de sportzaal van het dorpshuis vanaf acht uur ‘s ochtends mensen uit Koudum en omgeving gevaccineerd worden. Met drie priklijnen is de priklocatie in Koudum de zevende en kleinste van de acht locaties waar in Friesland door de GGD gevaccineerd wordt of gaat worden. Doel van de opening van extra locaties is om vaccinaties op een laagdrempelige manier, dichtbij inwoners, aan te bieden. De heer J. Breimer (74) en mevrouw Y. Jongstra (72), een echtpaar uit Balk, krijgen de eerste prik in Koudum. Wethouder Gea Wielinga en projectleider vaccineren Jeannette Provoost zullen vlak vóór de eerste prik kort het woord voeren.

De deur van de gymzaal van De klink zal dienen als ingang. Voor deze deur is een witte tent neergezet. In het gebouw is er eenrichtingsverkeer, zodat de mensen goed afstand kunnen houden. De gewone ingang van het dorpshuis fungeert dan als uitgang voor de vaccinatielocatie. In het dorp staan op diverse plaatsen borden die de richting naar de vaccinatielocatie aangeven. Parkeergelegenheid is er op het parkeerterrein direct naast De Klink, bij sporthal De Sândobbe.

De GGD heeft de locatie in Koudum in ieder geval tot september gehuurd. De Klink zal vanaf maandag 26 april iedere dag geopend zijn voor inentingen tussen 8 uur in de ochtend en 20.00 uur in de avond. Afspreken voor een inenting kan via de GGD.