Hoe vind ik de juiste APK-garage in regio Bolsward?

INGEZONDEN - De APK is erg belangrijk voor elke autobezitter. Tijdens deze Algemene Periodieke Keuring wordt er gekeken of jouw auto nog wel de weg mag betreden. 

Deze APK laat je uitvoeren bij een erkende garage. Maar hoe vind je een geschikte garage, die controleert of jouw auto aan de wettelijk vastgestelde eisen wat betreft veiligheid en milieu voldoet? Er zijn namelijk erg veel opties. In dit artikel geven we een aantal tips waardoor het gemakkelijker wordt om een geschikte garage voor APK in Bolsward te vinden.

Waar in Bolsward en omgeving zitten goede APK-garages?

Door het hele land zijn er veel garages die APK-keuringen uitvoeren. Ook als je APK in Bolsward wil laten uitvoeren, heb je genoeg keuze. Via de erkende website Mijngarage.nl vind je verschillende gecertificeerde garages in de omgeving. Zo zijn er onder andere garages in Franeker en Sneek. Al deze garages zijn RDM-erkende keuringsinstanties.

Vind een garage die bij jouw auto past

Ben je de trotse bezitter van een Peugeot? Dan is het aan te raden om bij een Peugeot garage langs te gaan voor een keuring en niet bij een Volkswagen garage. Deze merkgarages weten alles over jouw auto en hebben de juiste onderdelen vaak al op voorraad. Het is echter niet nodig om naar een merkgarage te kijken, een onafhankelijke garage kan ook veel kennis hebben over jouw auto. Het is verstandig om wel eerst te informeren bij de desbetreffende garage of ze ervaring hebben met jouw type en merk auto.

Vraag om een prijsopgave

De meeste APK-keuringen kosten ongeveer €40. Is dit bij de desbetreffende garage veel duurder? Dan kun je beter bij een andere garage kijken. Nadat jouw auto is gekeurd, moet er waarschijnlijk het een en ander vervangen worden. Het is verstandig om dan eerst een prijsopgave aan te vragen. In deze formele offerte staan alle diensten die worden uitgevoerd, waaronder de prijzen van de onderdelen en het arbeid.

Is de formele offerte veel duurder dan normaal? Je bent niet verplicht om de offerte te aanvaarden. Daarnaast raden we aan om de garantieperiode te controleren van de onderdelen. Wanneer er tijdens deze periode een probleem voordoet, hoef je niet te betalen voor de nieuwe service.

Zoek naar extra informatie op het internet

Is de garage RDW-erkend én voeren ze schappelijke prijzen? Neem dan voor de zekerheid nog een kijkje op het internet. Hier vind je de ervaringen van anderen. Zo zeggen reviews veel over de kwaliteit van het werk en of de prijs/kwaliteitsverhouding goed is.

 

Verder raden we ook aan om goed de informatie van het bedrijf online te controleren. Zoek de garage op en controleer de gegevens op het internet. Hier vind je ook de prijzen en de werkzaamheden die de garage uitvoert.