SNEEK- Vrijdag 9 juli hebben twaalf enthousiaste deelnemers een certificaat ontvangen voor het scholingstraject Kennismaken met de Zorg. Er zijn veel verschillende richtingen binnen de zorg, zoals bijvoorbeeld ouderenzorg, gehandicaptenzorg of verslavingszorg. Met het volgen van dit traject, kunnen de deelnemers beter een keuze maken voor een baan of opleiding binnen de zorg. Daarnaast kunnen ze voor zichzelf bepalen wat er voor nodig is en of het haalbaar is. ROC Friese Poort heeft dit traject samen met Gemeente Súdwest-Fryslân opgestart.

Docent Pietie van der Meulen vertelt: ‘In de zorg zijn heel veel mogelijkheden. Het is voor deelnemers heel lastig om een keuze te maken voor een richting binnen de zorg. Door ze goed te informeren en de mogelijkheid te geven om mensen uit de praktijk te spreken, kunnen ze een bewuste keuze maken voor een vervolgstap. Zo zijn er al een aantal aanmeldingen voor opleidingen!’ Een deelnemer vult aan: ‘Ik heb onlangs al een intake gehad voor een opleiding en ik kon nu goed motiveren waarom ik de keuze maak voor juist die opleiding. Bedankt voor de kans om op deze manier kennis te maken met de zorg!’

Veelzijdig programma

De trainingen zijn bedoeld voor deelnemers die zich oriënteren op werken in de zorg. De training bestond uit vijf fysieke bijeenkomsten op een vestiging van ROC Friese Poort in Sneek. Docenten hebben gezorgd voor een veelzijdig programma met gastlessen van oud-studenten, stage coördinatoren en experts uit de praktijk. De volgende onderwerpen kwamen aan bod: werknemersvaardigheden, ouderenzorg, de geriatrische cliënt, gehandicaptenzorg, verslavingszorg en maatschappelijke zorg. In het najaar zal een tweede traject starten.