Let op deze 3 zaken als je je autoverzekering vergelijkt

INGEZONDEN - Heb je een auto dan weet je als geen ander dat de verzekeringspremie die je maandelijks (of natuurlijk jaarlijks) betaalt een fors bedrag is. Dit is dan ook de primaire reden om een je verzekering te vergelijken. 

Maar als je verzekeringen vergelijkt met het doel te besparen, zorg dan dat je de belangrijkste zaken mee neemt in het vergelijk. Op deze manier maak je altijd de beste keuze, of je nou wel of niet overstapt. In dit artikel delen we samen met Independer Autoverzekering 3 aandachtspunten bij het vergelijken van je autoverzekering.

 

Denk goed na over de dekking

Wettelijk gezien moet je als autobezitter altijd een WA-verzekering hebben. Zo ben je verzekerd voor schade die je bij anderen veroorzaakt. De WA-verzekering is tegelijkertijd de goedkoopste dekkingsvorm. Wil je ook verzekerd zijn bij schade aan je eigen auto? Dan kun je beter kiezen voor de WA+ (beperkt casco) of Allrisk (volledig casco) verzekering. Maar let op: over het algemeen zijn de premieverschillen tussen deze 3 dekkingsvormen (erg) groot, zeker voor jongeren. Verzeker jezelf (en je auto) daarom altijd naar behoefte. Wat heb je nodig?

 

Heb je een oude auto, dan kan het helemaal geen kwaad om te kiezen voor een WA-verzekering. Als je dan schade rijdt zullen de kosten voor herstel relatief laag uitvallen als je deze überhaupt wilt laten herstellen. Maar heb je beperkte eigen middelen om eventuele schade te herstellen als het mis gaat, dan kun je misschien beter wel voor een uitgebreidere dekking gaan. De meeste goede vergelijkingsplatformen geven, op basis van je kenteken, direct advies over de dekkingsvorm die je zou moeten kiezen. Uiteindelijk beslis je uiteraard zelf voor welke dekking je kiest.

 

Eigen risico ophogen

Heb je wat spaargeld? Dan kun je er bij kleine schade voor kiezen om de kosten uit eigen middelen te betalen . Op die manier blijft je no-claim korting in stand. Als je in de situatie verkeert dat je je dit kunt veroorloven, kun je je eigen risico best verhogen. Door het eigen risico van je autoverzekering te verhogen, daalt normaal gesproken je verzekeringspremie. Je zult maandelijks dus minder betalen aan je autoverzekering. Zo kun je al snel een leuk bedrag besparen op je premie

Vergelijken bij verandering

Heb je net een autoverzekering afgesloten? Dan hoef je niet maandelijks na te gaan of je verzekering niet goedkoper kan. Maar helemaal niet meer vergelijken is ook niet goed. Daarom wordt aangeraden om eens per jaar je autoverzekering te vergelijken. En doe je dit toch al, dan kun je net zo goed ook je andere verzekeringen meenemen, zoals de inboedel- en/of reisverzekering. Zo kun je in een klap een leuk bedrag besparen (als het even meezit).

 

Ga je bijvoorbeeld verhuizen of een nieuwe auto aanschaffen? Dat zijn natuurlijk de meest geschikte momenten om je autoverzekering te vergelijken. Vaak geven mensen wel deze wijzigingen door, om vervolgens iets meer of minder premie te gaan betalen. Maar juist deze situaties, die iets in je leven veranderen, zijn ideaal om te vergelijken en (dus ook) te besparen.