Nieuwe stap in fusie Friesland College en Friese Poort: Toestemming gevraagd aan minister

FRYSLAN - Het Friesland College en ROC Friese Poort vragen minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs definitief om toestemming voor een fusie. Vrijdagmiddag is het personeel ingelicht dat beide mbo-scholen een nieuwe stap willen zetten.

Eerder hebben de ondernemingsraden en studentenraden akkoord gegeven. Het plan is een bestuurlijke fusie op 1 januari 2023. Op 1 augustus moeten beide scholen dan echt een zijn. Het Friesland College heeft vestigingen in Leeuwarden en Heerenveen. Friese Poort zit ook in Leeuwarden en verder in Sneek, Dokkum, op Urk, in Emmeloord en Drachten.

 

Vestigingen blijven open
Die vestigingen blijven voorlopig allemaal open. Ook alle personeelsleden houden hun baan. Beide mbo-instellingen hebben te maken met krimp van het aantal studenten. Met de fusie willen ze onder meer proberen het aantal opleidingen op peil te houden.

Nu de organisatie groter wordt, kunnen ook kleine en relatief dure opleidingen blijven bestaan, zo geeft de school zelf aan. Sommige opleidingen richten zich nadrukkelijk op de hele provincie.
Bij het nieuwe Regionale Opleidingscentrum (ROC) is iedereen welkom, zo staat in een persverklaring vandaag, los van de levensovertuiging van het personeel en de studenten. Friese Poort heeft van huis uit een christelijke achtergrond. Het Friesland College is openbaar.
 
Bron: Omrop Fryslân