Pand 1738 in Makkum is wérkelijk iets anders

Foto: Jacques Hoogenboom

MAKKUM - Maartje van der Velde wilde iets anders in de zaak aan het Plein, waar jaren lang schoenen werden verkocht, maar het moest natuurlijk wél een beetje in de lijn van het vak dat zij beheerst. Dus werd het een food bar. En het resultaat na maanden hard werken is geweldig.

“Iedereen is welkom van tien uur ’s morgens tot wanneer we open mogen zijn in de nieuwste place to be in Makkum aan het Plein,” zegt zij als een volleerde promotor. “We serveren koffie met gebak en lunches, heerlijke drankjes en goed eten in een prachtig interieur en op een gezellig terras. Omdat we een splinternieuwe zaak zijn met een geheel nieuw team, kiezen we ervoor om de eerste weken even aan elkaar te wennen. Daarom is we de kaart eerst nog iets eenvoudiger dan u in de toekomst van ons mag verwachten. Na onze proeftijd gaan we dan echt los met ons concept en uitgebreidere kaart.”

Is het geen snijden in eigen vlees, want op een steenworp afstand staat immer It Posthûs? Maartje is stellig. “Dat is helemaal geen concurrentie. It Posthûs is een totaal ander bedrijf, dat zich richt op een avond tafelen op een hoger niveau met driegangen menu’s. Pand 1738 is voor de gast die na een gezellige borrel iets goeds wil eten. Beide zaken vullen elkaar uitstekend aan.”

Over de naam hoefde Maartje niet erg lang na te denken. Oók om de monumentale achtergrond van de vestiging te benadrukken werd het Pand 1738. Zij houdt weliswaar zelf de supervisie over het reilen en zeilen in de nieuwe aanwinst, maar de dagelijkse leiding is in handen van [jonge][ Hennie de Vries en Marlies Koornstra, waarmee een berg aan horeca-ervaring in huis is. Jeroen en Richard bemannen de keuken en zullen mogen los gaan op eten en drinken die aanslaan op het publiek anno 2021.

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws