PT95 Makkum is voor iedereen die wil bewegen

Foto: Klaas van Malsen

MAKKUM - Irene van Sinderen en Klaas van Malsen hebben sinds kort een nieuwe sportstudio in Makkum geopend. 

De twee kennen elkaar uit het Skuzumse en spraken tijdens gezellige bijeenkomsten vaak over fitnesstraining. ”Hoe je dat het beste zou kunnen inkleden en vooral hoe je het niét moet doen. Want er is in deze business veel kaf onder het koren,” zegt Klaas.

Hij wilde graag iets opzetten, maar niet alleen. Irene was met haar achtergrond in de sportwereld een ideale partner. Het bleek dat hun visie over een aanpak naadloos op elkaar aansloten. Het idee bleef sluimeren en kreeg handen en voeten toen Klaas als lid van de vrijwillige brandweer een oefening in de bovenverdieping van De Prins uitvoerde. Hij werd meteen gegrepen door de mogelijkheden van de locatie en belde met Sietse Bouma, de eigenaar van het etablissement.

Een dag later werd afgesproken dat de bovenverdieping van Achterdijkje 15 gebruikt mocht worden als fitnessruimte. En toen ging het snel. “Binnen een week werd met Irene beslist dat dit het ‘mar wurde moat’ en anderhalve maand waren ze al los. De naam was al snel gekozen. PT staat voor Perrsonal Training en de getallen hebben iets met een geboortejaar van doen.

“Ons doel is om mensen in beweging te krijgen,” zeggen Klaas en Irene. “Dat kan op vele manieren en met vele doelen. Bijvoorbeeld om af te vallen of juist aan te komen. Of gewoon om lekker te bewegen omdat het leuk is! Wij vinden het belangrijk dat sporten laagdrempelig is en dat er plezier aan wordt beleefd. Dit willen we bereiken door een huiselijk sfeer te creëren, waar iedereen zich welkom voelt. Maar bewegen blijft voorop staan. We komen tenslotte voor de zweetsokken een stevige work-out vindt natuurlijk dus ook plaats.”

Klaas en Irene hebben veel ideeën. “Iedereen is van harte welkom voor een vrijblijvend gesprek,” zegt Irene. “Dat kan individueel, maar bijvoorbeeld ook in teamverband. We kijken naar de mogelijkheden om een bootcamp te organiseren, maar we kunnen ook een ploegje vrienden, die van plan zijn om goed voorbereid deel te nemen aan een duurloop of een mud run, begeleiden met schema’s en begeleiding in de uitvoering.”

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws