René van der Bles is ondanks alles een tevreden mens

Foto: Eigen foto

MAKKUM - René van der Bles heeft als iedere toeristische ondernemer wat voor de kiezen gekregen deze zomer, maar oogt begin september tóch als een tevreden mens. 

In de drie maanden tot juni voer hij maar een enkele maal uit, soms met slechts tien personen. Nadat de overheid de maatregelen voor zijn rondvaartactiviteiten versoepelde, trok de belangstelling echter aan. “Het is nog niet wat het was, maar onder de gegeven omstandigheden ben ik zeker niet ongelukkig,” zegt hij. Reden genoeg om te besluiten voorlopig tot in december te blijven varen.

René is bijzonder enthousiast over het initiatief Waterland van Friesland. Dat is ontstaan omdat alle activiteiten om te komen tot een VVV-samenwerking schipbreuk hebben geleden. “Het is eigenlijk van de gekke dat een dorp als Makkum geen toeristisch gastheerschap heeft. Waterland van Friesland is twee jaar geleden gestart en heeft de zaak voortvarend aangepakt, zonder allerlei ambitieuze, en vaak onhaalbare doelstellingen na te streven. Er zijn gidsen in vier talen en de contributie is fatsoenlijk. Ik hoop dat er méér ondernemers in Makkum bij zullen komen dan de pakweg vijf die nu het lidmaatschap hebben aangevraagd.”

Zelf gaat hij onverdroten door met zijn toeristisch informatiepunt. “Natuurlijk zou ik veel liever in De Waag, midden in het dorp, zitten. Maar beter dit dan helemaal niets. Belangrijk is dat je een groot deel van de dag bereikbaar bent. En de reacties van gasten, die zich bij ons melden met allerlei vragen, zijn zonder uitzondering positief.”

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden