‘t Pareltje in Makkum viert zilveren jubileum

Foto: Judith van Lavieren

MAKKUM - “’t Pareltje ligt als een parel in Makkum en in mijn hart.” Met deze uitspraak begon Marijke Hollander op 19 juni 1995 als jonge ondernemer met ’t Pareltje. Een uitgangspunt dat in 25 jaar nooit veranderd is.

Toen ze de zaak overnam schreef ze: “Vol vertrouwen in de toekomst. Tot ziens in ’t Pareltje.” Haar ondernemersgeest zorgt er voor dat deze woorden nog steeds van toepassing zijn. Ze keek erg uit naar haar zilveren jubileum: het moest groots gevierd worden met een feestweekend. De voorbereidingen waren in volle gang. Het programma lag klaar om bij deze belangrijke mijlpaal stil te staan

We weten allemaal dat een feest in deze tijd van Corona niet gevierd kan worden zoals Marijke Hollander het graag gewild had. “Maar deze mijlpaal is voor mij te bijzonder om geruisloos voorbij te laten gaan. Ik ging bedenken hoe het jubileum wél gevierd kon worden. Als blijk van vertrouwen in de toekomstmaar ook als uiting van dankbaarheid aan mijn trouwe klanten. Sommigen komen al 25 jaar! Het feestweekend wordt een feestweek, zodat er voor iedereen de gelegenheid is om langs te komen en mee te doen,”” aldus Marijke Hollander.

In de week van 19 t/m 26 juni kunt u in ’t Pareltje een trip down to memory lane maken. Marijke heeft een collage samengesteld met foto’s van de afgelopen vijfentwintig jaar die in de winkel gepresenteerd zullen worden. De foto’s geven een mooi beeld van de geschiedenis van ’t Pareltje.

In vijfentwintig jaar is er veel gebeurd en veranderd aan de Kerkstraat 29. Meegaan met de tijd en de samenwerking zoeken met de Makkumer collega’s waren en zijn belangrijke speerpunten voor Marijke Hollander. In 2013 werd ze door de Makkumer middenstandsvereniging uitgeroepen tot ondernemer van het jaar!

“Het assortiment heb ik steeds aangepast aan de mode en wensen van de tijd en ook de automatisering ging niet voorbij aan ’t Pareltje. Moderniseren is belangrijk: tegenwoordig is ’t Pareltje ook te volgen via social media op Facebook en Instagram. Zo zijn nu in de aanloop naar het jubileum leuke prijzen te winnen op onze social media. In de winkel gaan we wat het vertier betreft terug in de tijd: er komt een rad van fortuin waarmee men cadeaucheques in de wacht kan slepen,” vertelt Marijke.

“Maatschappelijke betrokkenheid vind ik belangrijk in mijn bedrijfsvoering. Ik kies bewust voor vrouwenprojecten als de sieraden van Kazuri. De sokken van Many Mornings waarvan een deel van de opbrengst naar het Rode Kruis gaat ter bestrijding van Corona is een actueel voorbeeld. De pepermuntblikjes van Werkgeluk horen bij een maatschappelijk project. Ik heb hen de opdracht gegeven om een persoonlijk geschenkje ter gelegenheid van mijn jubileum te ontwikkelen. Oog houden voor positivisme, in beweging blijven, het is juist in deze tijd belangrijk,” stelt Marijke.

Op vrijdag 19 juni ging bij ’t Pareltje de vlag uit. Veel oude bekenden kwamen langs en de buurt had gezorgd voor een spandoek. Aan het eind van de middag werd met haar ‘modeshowteam’ voor de winkel geproost met een glas champagne en werd Marijke toegezongen door vrienden en familie. De felicitatie werd muzikaal ondersteund door de drumband van muziekvereniging Hallelujah.

Door: Judith van LavierenKoop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden