Verkoop nieuwbouwwoningen voor starters in Wommels uitgesteld

Bogermanhof Wommels
Afbeelding: Bogermanhofwommels.nl

WOMMELS - De start van de verkoop van tien nieuwbouwwoningen achter de voormalige Bogermanschool in Wommels is uitgesteld. Reden zijn de steeds hoger wordende bouwkosten. Er is meer tijd nodig voor het ontwikkelen van het bouwproject, volgens een melding op sociale media van het Bogermanhof. Aanstaande zaterdag zou de verkoop zijn, maar dat gaat dus nu niet door.

De bouwplaats is nu nog leeg. Er is nog geen grondwerk gedaan en er moet ook nog worden gesloopt. De woningen zouden oorspronkelijk in het derde of vierde kwartaal van volgend jaar worden opgeleverd. Makelaardij Friesland in Leeuwarden regelt de verkoop van de nieuwbouwwoningen achter de voormalige Bogermanschool. en projectontwikkelaar Blue Banner Red in Baarn de bouw.
 

Huur
In de hoge lokalen van het voormalige schoolgebouw komen zes studio's die halfopen zijn naar boven, zogenoemde entresols. Beneden is bedoeld om te wonen en boven om te slapen.

Op de eerste verdieping komen nog eens vier appartementen met een separate slaapkamer Alle tien woonplekken in de school zelf zijn bedoeld voor de verhuur. Er komt ook een plek in het schoolgebouw waar de bewoners en andere mensen uit het dorp elkaar kunnen ontmoeten en ook werken.
 

Koop
De tien nieuwbouwwoningen achter de school zijn voor de verkoop. Ze hebben elk twee slaapkamers en een tuin. Wanneer de verkoop nu wel van start gaat, is nog onbekend. De woningen in Bogermanhof zijn in eerste instantie bedoeld voor jongeren en starters uit Wommels en omstreken.