30ste ‘Strontraceloop’ met een halve marathon door de ‘Workumerwaard’

Foto: Loopgroep Workum

WORKUM - Normaliter in de herfstvakantie zijn er vele activiteiten omtrent de Strontweek in Workum, maar ook dit jaar is covid-19 nog de spelbreker. 

Wel kan de 30e Strontraceloop plaatsvinden. Traditiegetrouw op de tweede zaterdag van de herfstvakantie. Een loop die niet mag missen op de loopagenda.

Op zaterdag 23 oktober zal er in het kader van de jubileum editie een halve marathon, naast de bekende Strontraceroutes van 15,2 en 7,2 km op het programma staan. De halve marathon zal een alternatieve route kennen, vanaf ‘It Soal’ richting zeedijk en Slinkewei, over de Workumerwaard richting Gaast, via Fokkema-oord naar Ferwoude, dan richting Workum via een polderdijk richting  Doniaburen en vervolgens via de zeedijk naar ‘It Soal’.

Er zal worden gewerkt met een voorinschrijving om zo alle deelnemers vooraf geregistreerd te hebben. Inschrijven kan via:
https://mylaps-registrations.com/strontraceloop2021

Aangezien het een jubileumeditie betreft heeft de organisatie weer besloten om een goed doel aan het evenement te koppelen. Waar tijdens de 25e editie gelopen is voor een watertappunt in Ghana, zal er dit jaar ingezet worden voor de Maarten van der Weijden Foundation. Vorig jaar, toen de 30e editie al plaats zou vinden, was Team Maarten al aan de loop gekoppeld, Een aantal sporters had al een actiepagina aangemaakt: Workumerwaard Loop 2020 (mvdwfoundation.nl)
Deze sporters worden alsnog in de gelegenheid om hun sportprestatie te voltooien en daarnaast schenkt de organisatie van de Strontraceloop 30% van het inschrijfgeld van alle deelnemers aan de Foundation.

De start van de halve marathon is om 14.00 uur, gevolgd op tien minuten door 15.1 km en de 7.2 km start om 14.20 uur. De start en finish is op de punt nabij het Strandpaviljoen “IJsselmeerzicht” Het start- en finishgedeelte is afgesloten voor publiek, maar het paviljoen is op vertoon de QR code of een print wel toegankelijk.

Er zijn leuke prijzen te verdelen op de verschillende afstanden. De prijsuitreiking van de loop vindt direct na afloop plaats in of nabij het strandpaviljoen. Alle lopers van de Strontrace krijgen na afloop, tegen inlevering van het startnummer, het bekende zakje “stront” van Culterra mee naar huis. Voor de 1ste Workumer man en vrouw is er een wisselbeker.

Natuurlijk is er ook aandacht voor de jeugd. Deze categorie zal om 14.30 uur starten en loopt ca. 1,5 kilometer Er is voor iedere jeugdloper een medaille en een traktatie. En de jeugdloop is gratis! Jeugd kan zich aanmelden door een mail te sturen naar triathlonworkum@gmail.com

De deelnemers kunnen met dank aan Aquaresort It Soal na afloop weer douchen in het toiletgebouw van de camping.

Door de vele enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor veiligheid en verzorging van de deelnemers kan deze Strontrace ook dit jaar weer plaatsvinden. De vrijwilligers worden na afloop getrakteerd op een gezellig nazit in het Strandpaviljoen en gaan met een suikerbrood van Bakkerij van der Werf weer naar huis. Wil je ook meehelpen? Laat het dan aan de organisatie weten. We hopen dat de 30ste Strontraceloop” een succes gaat worden.

Voor meer informatie: www.loopgroepworkum.nl/strontraceloop
Daar staan ook kaartjes van de routes.