Feestelijke opening vernieuwde fierljepaccommodatie It Heidenskip

IT HEIDENSKIP- Zaterdag 11 juni om 18.30 uur is de feestelijke opening van de verbeterde en verduurzaamde fierljepaccommodatie van It Heidenskip waarna aansluitend de topljeppers in actie komen tijdens de 1ste klasse wedstrijd. De renovatie van de accommodatie is afgelopen winter gerealiseerd dankzij de hulp van vele vrijwilligers en financiering vanuit fondsen.

Met de vernieuwde fierljepschansen is de vereniging klaar voor de toekomst. Na de wisseling van materiaal van de polsstokken van aluminium naar carbon 15 jaar geleden, wordt de sport nu verbeterd door middel van het opknappen van diverse fierljepschansen. Samen met fierljepferiening IJlst heeft It Heidenskip gekeken naar de optimale afmetingen en constructie voor de nieuwe fierljepschansen. Door het bundelen van de krachten van de twee verenigingen heeft de gemeente Súdwest-Fryslân nu twee vernieuwde toplocaties voor het fierljeppen.

Tribune

Naast het bouwen van nieuwe schansen heeft fierljepferiening in It Heidenskip ook aanpassingen gedaan aan het terrein zo zijn de tribune opgeknapt en is het terrein toegankelijker gemaakt voor mindervaliden.