Fuotbalferiening SDS bestaat 75 jaar en viert twee dagen feest!

EASTEREIN - Op 10 augustus was het 75 jaar geleden dat de voetbalclub SDS - Sterk Door Samenspel - uit Easterein werd opgericht. Dit weekend wordt het jubileum feestelijk gevierd met een programma vol activiteiten op sportpark De Skoalleseize.

Vrijdagavond vindt er een wedstrijd plaats tussen oud-SDS en oud-Nijland. In de pauze van deze wedstrijd gaat het eerste elftal van SDS het opnemen tegen 75 jeugdspelers. 
 
Op zaterdag is er voor de jeugd een voetbalclinic van Sc Heerenveen, een mixtoernooi voor alle (oud) SDS-ers vanaf JO17 en een gezellige barbecue. Daarnaast is er voor de kinderen de hele dag een springkussen. Beide avonden worden afgesloten met livemuziek in de feesttent.
 
Naast het jubileumfeest begint volgende week de SDS-voetbalplaatjesactie. Bij Jumbo Kooistra in Wommels kunnen vanaf woensdag 7 september voetbalplaatjes gespaard worden voor het speciale jubileumboek van 75 jaar SDS.
 
SDS is de voetbaltrots van Easterein, Wommels en omliggende dorpen. De vereniging telt momenteel 341 leden, 35 vrouwen en 306 mannen. Er zijn 18 teams (13 jeugd- en 5 seniorenteams). In de vrijdagavondcompetitie zijn 2 damesteams actief. Het eerste elftal speelt in de derde klasse. Vanwege de jubileumdagen is er zaterdag geen bekervoetbal voor de SDS-ers.