Kaatsseizoen gekenmerkt door voorzichtigheid

Foto: KV Makkum

MAKKUM - De ledenvergadering van de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond heeft recentelijk een voorzichtige ‘go’ gegeven voor activiteiten van de verenigingen, maar dat betekent nog niet dat het volledig los gaat voor de Kaatsvereniging Makkum.

Alle wedstrijden in het kader van de Makkumer Merke zijn in ieder geval teruggegeven aan de Kaatsbond. “We kunnen,” zegt secretaris Mieke Tilburgs, “spelers en toeschouwers niet bieden wat ze van ons gewend zijn. Er is sprake van een evenement en wij kunnen niet voldoen aan allerlei voorwaarden die daaraan vandaag de dag worden gesteld. In de feesttent is anderhalve meter afstand houden volstrekt ondoenlijk en ook aan de muziek en de catering worden voor ons onhaalbare eisen gesteld.”

Dat betekent dat de Heren en Dames Hoofdklasse, Jongens Afdeling en de Eerste Klasse partijen van de maandag dit jaar niet te bewonderen zijn op Keatslân De Seize. Wel is de kaatsvereniging bezig met de voorbereidingen voor de Heren Eerste Klas Vrije Formatie eind augustus. Deze partij zou dit jaar voor de 48e keer worden gesponsord door Koninklijke Tichelaar, maar doordat de KNKB in eerste instantie álle wedstrijden tot 1 september had geannuleerd, heeft de KVM al enige tijd geleden in overleg met Tichelaar deze 48e partij doorgeschoven naar 2021. Er komt dus wel een Heren 1e Kl. VF partij.

“Wij willen ook heel voorzichtig proberen om iets voor onze leden te doen, naast de al gestarte competitie-avonden. Daarover is echter nog geen beslissing genomen.

Binnenkort wordt bekend gemaakt wat de KVM eventueel nog kan en gaat organiseren,” aldus Mieke.

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden