Parodialoop 2022: Lieuwe Palstra weer de snelste

TJERKWERD- Lieuwe Palstra uit Bolsward heeft zondag de 27e editie van de Parodialoop in Tjerkwerd gewonnen. Hij legde de 7,4 kilometer af in een tijd van 27 minuten en 22 seconden. Stadgenoot Dyan Hendriks werd tweede in een tijd van 28.05.

Zo’n 60 hardlopers deden mee aan de Parodialoop, die de afgelopen twee jaar vanwege corona geen doorgang vond. Iisklup Tsjerkwert organiseert de loop en besloot terug te gaan naar de basis: één route van 7,4 kilometer over het traditionele parcours Tjerkwerd-Parrega-Dedgum-Tjerkwerd. In 2018 en 2019 was er ook een langere route van 11,5 kilometer over Blauwhuis. De animo voor de langere afstand was beide jaren te gering om door te blijven gaan met twee afstanden. Palstra won in 2018 en 2019 overigens ook al het langere parcours van de Parodialoop en voltooide met zijn zege een trilogie. Bij de dames was Renske de Vries uit Sneek de snelste. Zij won de Parodialoop in een tijd van 30.21.

Kids-run

Voorafgaand aan de Parodialoop was er voor kinderen in basisschoolleeftijd weer Kids-run. Hier deden in totaal 44 kinderen aan mee. Iisklup Tsjerkwert kijkt terug op een sportieve en zeer geslaagde zondagmiddag, met veel hardloopplezier.