Plan KNVB moet amateurvoetbal weer mogelijk maken

Foto Henk van der Veer

ZEIST- De KNVB heeft een plan gepresenteerd waarmee het weer mogelijk moet worden om amateurvoetbalwedstrijden te organiseren. De bond hoopt in het weekeinde van 16 en 17 januari de competities weer op te starten.

 

De KNVB heeft in het plan fases opgesteld, die gelijklopen met de corona-routekaart van het kabinet. Afhankelijk van het risiconiveau kan er sprake zijn van alleen trainen, van oefenwedstrijden en uiteindelijk weer van het spelen van een competitie met beperkt publiek.

Bij het scenario van een start halverwege januari komen de bekercompetities te vervallen, en wordt er tot en met juni 2021 doorgespeeld. De nacompetitie komt dan ook te vervallen, waardoor de promotie/degradatieregelingen aangepast zullen moeten worden.

Plan B

"Natuurlijk willen we zo snel mogelijk weer veilig wedstrijden voetballen, dat is waarom je lid wordt van een voetbalvereniging", zegt Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal. "Maar de huidige situatie vraagt om verschillende scenario's voor de competities en gevarieerde voetbalvormen voor als wedstrijden niet zijn toegestaan. Want we moeten in beweging blijven, voor onze gezondheid en om de verenigingen in leven te houden."

Het "Plan B: Blijven voetballen in tijden van corona" is gemaakt in overleg met andere sportbonden en is intussen ook gedeeld met het ministerie van Volksgezondheid.

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Bolsward - IJselmeerkust

Wees loyaal – aan onze vrienden