Prima debuut voor Sven Wind uit Bolsward in het IDC Supersport 600!

Team Sven Wind
Foto: Facebook Sven Wind

BOLSWARD - Sven Wind (16) rijdt dit jaar bij Winteb Racing, een heel andere ervaring, van vader en zoon combi naar een compleet professioneel team. Inmiddels is Sven hier ook klaar voor en de samenwerking gaat voorspoedig. Hieronder Sven zijn verslag van zijn eerste wedstrijd in het IDC Supersport 600

 

Verslag IDC Race 1 Assen
Voor de eerste wedstrijddag gingen we voor het voor het eerst van vele keren dit seizoen naar Assen. Hierbij hadden we op Vrijdag een trainingsdag, en op zaterdag werden er 2 kwalificaties gereden en een race.

Vrijdag:
Op de vrijdag stonden er 5 sessies gepland. De eerste hebben we gelijk overgeslagen, want buiten was het slechts 3° en daardoor ook aardig glad. In de 4 andere sessies heb ik zoveel mogelijk verschillende lijnen gereden, om te kijken wat voor mij het beste uitkwam. Vorig jaar heb ik hier ook wel een aantal keren gereden, maar met deze motor is het allemaal net iets anders. Ook waren de schakelpunten anders, dus daar moest ook aan gewend worden. Toch kon ik al aardig snel prima rondetijden rijden en was de dag geslaagd.

Zaterdag:
De tweede dag hadden we 3 sessies in de planning, 2 kwalificaties en één race. De kwalificaties waren qua weer een beetje raar, omdat het voor beide sessie had geregend. Hierdoor was de baan net niet helemaal droog, en gingen we beide keren op regenbanden naar buiten.

Bij de eerste kwalificatie pakte dat niet heel goed uit, ik begon wel gelijk goed, maar kreeg gelijk al veel temperatuur in de regenbanden, omdat het voornamelijk droog was. Ik eindigde op een tiende plaats.

Voor de tweede kwalificatie gingen we weer naar buiten met regenbanden, maar dit keer had ik de informatie gekregen dat wanneer het te droog voor regenbanden was, ik binnen moest komen zodat het team snel een slick achterband kon plaatsen. En dit deed ik, na een paar ronden droogde de baan snel op en besloot ik naar binnen te gaan om te wisselen. Dit pakte beter uit en ik was nu zevende in de kwalificatie, toch een paar plekken winst.

De race was raar. Omdat ik slechts 2x een proefstart had geoefend was mijn start niet geweldig en moest ik een paar plekken opgeven, deze herpakte ik wel al snel en ik reed een aantal breukjes tussen andere rijders snel dicht. Op een gegeven moment stond ik 6de, en was ik bezig om naar de nummer 5 toe te rijden. Helaas ging ik net iets te wijd en moest ik even een paar plekken teruggeven, geen probleem leek mij, die haal ik zo meteen toch weer in. Maar toen kwam er een ‘Code 60’. We moesten 60 km/u rijden omdat er een rijder was gevallen. Voor de formule 1 fans was het te vergelijken met een virtual safety car. Het probleem was dat mijn groepje best langzaam reed, en degene waar ik eerder nog naar toe reed (plek 5 t/m 1) reden een stuk harder. Daardoor kon ik na de Code 60 niet meer naar de anderen komen en moest ik het uitvechten met m’n eigen groepje. Toen begon het ook nog te regenen, wat ervoor zorgde dat iedereen in het groepje heel rustig aan deed. Voor de laatste ronde zaten we allemaal een beetje te klooien, en ik besloot om het gas open te trekken, het is ten slofte nu of nooit. Dit pakte goed uit. Ik haalde 4 mensen in, waarna er eentje mij weer voorbij kwam. Gelukkig kwam ik beter uit de laatste bocht en haalde ik die nog net voor de streep in.

Voor mijn eerste race ben ik super tevreden met dit resultaat. Ik hoop voor de volgende race alleen maar meer progressie te boeken en steeds hogerop te eindigen. Ik wil ook graag het team bedanken voor de ondersteuning en het snelle wisselen van de banden tijdens de kwalificatie.

Na elke sessie lopen we met het team elke bocht door en schrijf en vertel ik hoe ik het circuit en de motor heb ervaren, dat werkt erg goed en ik heb er al veel van geleerd. Meestal kijken we ook gelijk naar de data, maar door chipproblemen is deze nog niet beschikbaar.

Zaterdag 7 mei is de tweede wedstrijd:
Toegang is gratis, je bent van harte welkom!