Protest over valse start Earnewâld afgewezen, uitslag blijft staan

Foto: Thewes Hoekstra

ELAHUIZEN - De SKS heeft het protest over de valse start van Earnewâld afgewezen. De uitslag van de wedstrijd bij Ealahuizen blijft zoals die was.

Earnewâld had protest ingediend tegen de wedstrijdcommissie van Ealahuizen. Het skûtsje kwam daar als eerste over de finish, maar werd uit de uitslag geschrapt omdat er sprake was van een valse start.
Schipper en bemanning hadden de hele wedstrijd niet in de gaten dat ze vals gestart waren. Ook de nummer twee, Grou, had niet gezien dat Earnewâld te vroeg over de startlijn gekomen was.
Pas na de finish kwamen de schippers er achter, doordat Omrop Fryslân verslaggever Geartsje de Vries het ze vertelde.
 
De SKS heeft nu uitspraak gedaan in het protest dan Earnewâld ingediend had tegen de commissie. Volgens de SKS staat het vast dat het bord getoond is waarmee werd aangegeven dat Earnewâld vals startte. Bord vier: het startnummer van Earnewâld.

Daarmee is het volgens de SKS duidelijk dat de commissie de correcte procedure gevolgd heeft. Het protest is afgewezen, en de uitslag blijft zoals die was.

Uitslag Ealahuizen

  Skûtsje Punten
1. Grou 0,9
2. Akkrum 2
3. Lemmer 3
4. Drachten 4
5. Heerenveen 5
6. De Heale Moanne 6
7. Zuidwesthoek 7
8. Sneek 8
9. Woudsend 9
10. Leeuwarden 10
11. Langweer 11
12. Joure 12
13. Huizum 13
14. Earnewâld 14

De eerstvolgende wedstrijd in de SKS is maandag op het Hegermer Mar bij Woudsend. De wedstrijd is rechtstreeks te zien bij Omrop Fryslân op televisie. De uitzending begint om 13:45 met een voorbeschouwing.