Sc Bolsward officieel kampioen van de 4e Klasse A

BOLSWARD - Officieus kampioen was Sc Bolsward al een paar weken, maar zaterdagmiddag in de laatste competitieronde werd het kampioenschap voor eigen publiek nu ook officieel bekrachtigd. De Bolswarders wonnen met 4-2 van TOP’63 en keren na 8 jaar weer terug in derde klasse. 

Na de fusie en met de keuze voor het zaterdagvoetbal zijn het roerige tijden geweest voor Sc Bolsward. Gelukkig was dat op sportief vlak dit seizoen anders. In het door corona geteisterde seizoen waren de Bolswarders het meest stabiel en gedurende de competitie mocht het team van trainer Jackie Nijholt het meeste aanspraak maken op de titel. Uiteindelijk is Sc Bolsward met 6 punten verschil op nummer 2 Waterpoort Boys dan ook de terechte kampioen.
 
Kampioenswedstrijd 
Sc Bolsward speelde frank en vrij in de laatste competitiewedstrijd en had geen kind aan tegenstander TOP’63. Bij rust stond er al een 3-0 stand op het scorebord door doelpunten van Jelle Huitema en Bart Gietema (2x). Halverwege de tweede helft tekende Marvin Dijkstra voor de 4-0. Het ontbrak de Bolswarders vervolgens aan scherpte om de voorsprong verder uit te bouwen. Dit gaf TOP’63 de gelegenheid om de score terug te brengen naar een eindstand van 4-2 door goals van Jesse Koops en Floris Reitsma. Dankbare doelpunten en opluchting voor de gasten uit Oppenhuizen/Uitwellingerga want daarmee handhaafden zij zich in de vierde klasse.
 
Zo zag KNVB official Minne Modderman louter blije gezichten op het drukbezochte sportpark Het Bolwerk toen hij meteen na afloop het certificaat en de medailles aan de kampioenen uit Bolsward uitreikte. Pinkstermaandag is Bolsward weer het domein van de elfstedenfietsers, maar eerst zijn de voetballers aan de beurt om er een mooi feestje van te maken in de stad.