Triatlon Witmarsum ondanks coronamaatregelen een succes

WITMARSUM - Na de annulering in 2020 kon de Triatlon Witmarsum dit jaar met een aantal aanpassingen wél doorgaan.

Geen publiek bij start en finish en helaas ook geen Kidsrun. “Er hadden zich ondanks de onzekere tijd toch zo’n honderd deelnemers aangemeld en daar was de organisatie blij mee,” zegt Marco Kingma. Er finishten uiteindelijk 80 deelnemers.

Om twee uur doken de triatleten in de Witmarsumervaart, eerst de competitiedeelnemers en twee minuten later de recreanten. Het water was vanwege het latere tijdstip in het jaar al wat afgekoeld, maar door de fraaie weersomstandigheden was het zwemmen voor de meesten niet het grootste probleem. Op de fietsroute was de wind een duidelijk aanwezige factor. Tot aan Kimswerd ging het mooi met windje in de rug, maar daarna was het ploeteren langs Pingjum en via Kievitshorne weer terug naar Witmarsum. Op de looproute was het op sommige plekken best warm, waardoor de meesten behoorlijk uitgeput over de finish kwamen gelopen.

Er vielen dit jaar geen parcoursrecords te noteren. De snelste tijd werd neergezet door Stefan de Jong uit Blije, die de triatlons in Workum en Wommels ook al had gewonnen: 58 minuten en 3 seconden. Bij de dames was Liesbeth Hiddema uit Jirnsum de snelste in 1 uur, 10 minuten en 49 seconden. Bij de teams was er geen eindklassement maar de snelste tijd werd door Fysio Witmarsum neergezet: 1 uur, 13 minuten en 27 seconden.

Marco Kingma: “Ook voor deze editie dankt de organisatie alle vrijwilligers, sponsoren en deelnemers voor hun geweldige bijdrage en sportieve inzet! We hopen de triatlon in 2022 voor de negende keer weer in oude stijl te kunnen organiseren.”

Door: Frans van Egmond/Makkum Nieuws