Ultraloop in Winschoten met Koudumer en Bolswarder deelnemers

WINSCHOTEN- Zaterdag wordt in Winschoten het startschot gegeven voor Run Winschoten. Deze Ultraloop over 50 en 100 km is de oudste ultraloop van Nederland en bij de 100 km zullen de 54-jarige Koudumer Ulbe Postma en de 55-jarige Bolswarder Ton Visser aan de start staan.

Voor Postma is het de tweede keer dat hij mee zal doen op de 100 km. Voor Visser is het de eerste keer dat hij zich waagt aan deze afstand. Beidde mannen worden getraind door Ultraloper Silvio Teunissen uit Bolsward. Hij liep eerder al de Spartathlon, Milaan San Remo en de Elfstedentocht en weet als geen ander hoe je je op dit soort ultralopen moet voorbereiden.

Niet groter te maken dan het is

Visser liep in totaal 2700 km in zijn voorbereiding, zijn doel is om de loop uit te lopen en niet voor een tijd te gaan. Zeker niet met de temperaturen die worden voorspelt voor aanstaande zaterdag. Het tempo zal omlaag gaan en daarnaast goed drinken blijven en koelen. Ook Postma, die bijna 1800 km liep ter voorbereiding, gaat niet voor een tijd. Daar is een ultraloper het niet om te doen. Het belangrijkste is volgens hem om rustig te blijven en het niet groter te maken dan het is.