Wisse Broekstra ljept verder dan de senioren in IJlst met nieuw schansrecord

Wisse Broekstra
Foto: Fierljeppen.frl

IJLST - Zonder in de finale te springen heeft Thewis Hobma het fierljeppen bij de senioren gewonnen in IJlst. De verste sprong van de dag was echter voor Wisse Broekstra: hij noteerde een nieuw schansrecord bij de junioren: 20,08 meter.

In de achtste wedstrijd van de eerste klasse kwamen de senioren niet verder dan 19,40 meter. Die afstand noteerde Hobma met zijn laatste sprong in de voorronde. Het was zijn beste sprong van het seizoen tot nu toe.
 
In de finale bleef Hobma aan de kant met lichte spierklachten. Zijn concurrenten konden met die twee extra sprongen ook geen potten breken. Sytse Bokma sprong twee keer nat en bleef daarmee hangen op 19,35. Rutger Piersma werd derde in 19,30, ook een afstand die hij al bij de voorronde had genoteerd. De nummers 1 en 2 van het klassement speelden geen rol van betekenis. Oane Galama en Freark Kramer haalden beiden de finale niet. Kramer neemt wel de leiderstrui over van Galama.
 
De verste sprong van de dag kwam dus op naam van een junior. Wisse Broekstra kwam met zijn tweede sprong in de voorronde tot 20,08. Dat was twee centimeter verder dan het oude schansrecord, dat ook al op zijn naam stond. Germ Terpstra kwam twee keer tot 17,93 meter en werd daarmee tweede bij de junioren. De derde plaats was voor Riemer Durk Krol, in 17,82. Het is niet voor het eerst dat Broekstra verder springt dan alle senioren. In mei deed hij in Buitenpost hetzelfde.
 

Van der Wal wint bij de vrouwen
Bij de vrouwen ging de overwinning naar klassementsleider Marrit van der Wal. Die sprong met haar allereerste sprong naar 15,71. Daarna haalde ze nog een keer 15,70. Femke Brouwer werd tweede in 14,86 en de derde plaats was voor Sigrid Bokma (14,40).

Timo van der Knaap pakte de overwinning bij de jongens met een sprong van 17,13 meter. Dat was net geen persoonlijk record. Berber de Vries kwam bij de meisjes het verst: 14,77.
 
Bron: Omrop Fryslân