VIDEO - Studenten Roc Friese Poort in actie voor GIRO 555

SNEEK - Tijdens de nationale actiedag van GIRO 555 wordt er op meerdere plekken geld in gezameld voor het goede doel. Ook ROC Friese Poort Sneek zet zich in om zo veel mogelijk geld op te halen voor de slachtoffers in Turkije en Syrië.

Het is een drukte van jewelste in de grote hal van de Friese Poort. Studenten van verschillende opleidingen houden zich bezig met het verkopen van oude merchandise, delicatessen en droogbloemen om op deze manier hun steentje bij te kunnen dragen. "De studenten hebben gister al dik driehonderd euro opgehaald", vertelt manager van Projectbureau Link Johan de Jager. "We hebben enkele studenten en collega's die familie zijn verloren in de getroffen landen. Hierdoor kregen we een gek, maar warm gevoel waardoor we wisten dat we íets moesten doen."

Schaatsen voor het goede doel

Ook de studenten van de afdeling ISK van het RSG Magister alvinus zetten zich in om geld op te halen voor Giro 555. Door op 23 februari zo veel mogelijk rondjes te schaatsen in de Elfstedenhal in Leeuwarden proberen ze zo veel mogelijk geld op te halen om hun families in Syrië en Turkije te steunen.

Wij zijn bij de school langs geweest en hebben hierover wat vragen gesteld, bekijk de video hieronder!

Wil jij ook doneren? Dat kan via GIRO 555