Verhalenavond wederom een groot succes

DE FRYSKE MARREN - Friesland was vrijdagavond decor van de tweede editie van Verhalenavond. Verdeeld over 76 dorpen en steden brachten 320 vertellers ruim 350 verhalen ten gehore.

David Lelieveld van de organisatie is blij en opgelucht: “Na het succes van vorig jaar lag de lat hoog. Maar de sfeer en opkomst lijken opnieuw geweldig te zijn geweest.”

Om klokslag 19.00 uur zwaaiden in de hele provincie deuren open. Bij particulieren, musea, cafés, kerken, bedrijven, bibliotheken en verenigingen. Tot 22.00 uur waren er op 151 locaties verhalen te horen, vaak van meerdere vertellers. “Mooi om te zien is dat diverse straten, buurten en dorpen de avond gezamenlijk hebben opgepakt”, zegt Lelieveld. “Dan was er één sfeervolle vertelplek met meerdere vertellers of juist een soort verhalenroute georganiseerd.”

Volgend jaar

Na het succes van 2018 en 2019 hopen Stichting Pier21 en Museumfederatie Fryslân in november 2020 opnieuw een Verhalenavond te organiseren, dan met het thema Water. “Of een traditie geboren is? Daar heeft dit evenement wel alle eigenschappen voor, ik hoop het. Daarvoor zouden we ook graag de gemeentes in de rug willen hebben”, aldus een opgetogen Lelieveld.

Zie ook: Nieuwsgierige verhalen op en rond de sfeervolle Brink