Loods met vrachtwagens in Pingjum volledig in de as gelegd door zeer grote brand

Door: Ynte Dragt 112
Afbeelding
RicardoVeenMedia

PINGJUM - In Pingjum is een loods volledig in as gelegd. Aan de Kleinehuisterweg (bij de kruising met de Strandweg) brak brand uit in een loods van 30 bij 100 meter, waar meerdere vrachtwagens in stonden.

De brandweer schaalde op naar ‘zeer grote brand’ vanwege de grootte van de loods. De brandweerkorpsen van Harlingen, Bolsward en Makkum zijn uitgerukt voor de brand. De eerste melding kwam net na 05.00 uur binnen.

Er kwam veel rook vrij bij de brand, daarom werd een NL-alert verstuurd. De brandweer vroeg mensen uit de rook te blijven en ramen en deuren dicht te houden. De Kleinehuisterweg was afgezet.

Net voor 07.00 uur was het vuur geblust. De loods kan echter als verloren worden beschouwd. De brandweer laat een mobiele kraan aanrijden om de loods af te pellen, zodat ook de laatste vuurhaarden kunnen worden geblust.

Op dit moment komt er geen rook meer vrij waar de omgeving last van heeft. De eerste brandweerploegen rijden weer terug naar hun kazerne. Wel geeft de brandweer aan nog een paar uur nodig te hebben voor het nablussen.

Bron: Omrop Fryslân