Voorleesproject Bolsward zoekt versterking

Algemeen
Afbeelding

Het project is bedoeld voor alle kinderen in de leeftijd van 2-10 jaar die een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij hun taalontwikkeling. Eens per week komt een vrijwillige voorlezer een uurtje bij een gezin aan huis. In samenwerking met de bibliotheek, scholen en andere instanties wil Humanitas haar steentje bijdragen om kinderen het plezier in (voor) lezen te leren ervaren. Zowel de voorlezers en gezinnen zijn erg positief over het voorleesproject en beleven veel plezier aan de voorleesuurtjes.

Het voorleesproject in Bolsward van Humanitas Zuidwest Friesland bestaat bijna twee jaar en zoekt dringend versterking. Steeds meer gezinnen weten de weg naar het voorleesproject te vinden. Daarnaast is een aantal vrijwilligers gestopt met het voorlezen vanwege persoonlijke redenen. Hierdoor is er een tekort ontstaan en zijn er diverse gezinnen die met smart zitten te wachten op een voorleesvrijwilliger. Naast de zoektocht naar voorlezers is het voorleesproject ook op zoek naar een nieuwe coördinator.

Belangstelling? Neem contact op via voorleesbolsward@humanitas-zwf.nl of kijk op de website van Humanitas Zuidwest Friesland.

Foto: Ilvy Njiokitjien

Afbeelding