Afsluitdijk weer open na noodreparatie

Algemeen
Afbeelding

Bouwconsortium Levvel, dat de versterking van de Afsluitdijk heet ontworpen en die ook bouwt, is de hele nacht in de weer geweest om het probleem te verhelpen. Ook is er vrijdagochtend nog overleg geweest met Rijkswaterstaat. ‘De werkzaamheden zijn goed verlopen. Het duurde lang voordat het verkeer van de weg af was en de werkzaamheden konden starten, maar om 5.00 uur is de weg weer open gegaan’, legt Lukas Meursing van Rijkswaterstaat uit.

KORNWERDERZAND - De Afsluitdijk is weer open, nadat die de hele nacht afgesloten is geweest in verband met een noodreparatie. Bij het intrillen van damwanden voor de aanleg van een gemaal bij Den Oever raakte de rijbaan aan de IJsselmeerkant 8 centimeter verzakt. Dat meldde Rijkswaterstaat. Die verzakking is in de nacht van donderdag op vrijdag verholpen en inmiddels is de weg weer te gebruiken.

Weg opnieuw opbouwen De weg moest opnieuw worden opgebouwd. ‘Het asfalt moest worden afgefreesd, de fundering moest opnieuw worden opgebouwd en vervolgens moest er nieuw asfalt worden aangebracht. Tegelijkertijd zijn de heiwerkzaamheden afgerond. Logistiek was dat een hele uitdaging.’

Die heiwerkzaamheden waren ook de oorzaak van de verzakking. ‘Het was een onaangename verrassing. We doen er veel aan om dit soort situaties juist te voorkomen. Desalniettemin kan zoiets optreden.’ De verzakking heeft geen gevolgen voor de rest van de werkzaamheden aan de Afsluitdijk.

bron: www.omropfryslan.nl

Afbeelding