Bekendmaking aannemer Cultuur Historisch Centrum ‘De Tiid’ in Bolsward

Algemeen
Afbeelding

Deze ondertekening vindt plaats op een logische plek: het voormalige stadhuis in Bolsward. Burgemeester Jannewietske de Vries en wethouder Stella van Gent zijn namens de gemeente aanwezig om hun handtekening te zetten. Bij de ondertekening stelt de aannemer zichzelf voor en licht hij de omvangrijke verbouwing toe van het stadhuis, een van de belangrijkste monumenten in de provincie Fryslân.

Bolsward- De gemeente Súdwest-Fryslân en de aannemer die in Bolsward het cultuur historisch centrum ‘De Tiid’ gaat bouwen ondertekenen woensdag samen de aannemersovereenkomst.

Deze aannemer staat voor een ingrijpende opdracht. De gemeente Súdwest-Fryslân investeert samen met andere partijen 12,9 miljoen euro in dit project. De provincie levert een forse bijdrage van 3 miljoen euro. Ook vier Bolswarder stichtingen – de stichting Sint Anthony Gasthuis, de Hendrick Nannes en Catrijn Epes-stichting, de stichting Het Weeshuis en het Fonds Stichting Bolsward-Dronrijp 1993 – doneren samen 1,25 miljoen euro. De Rabobank Zuidwest Friesland draagt financieel bij met 100.000 euro.

Met de realisatie van cultuur historisch centrum ‘De Tiid’ wordt de geschiedenis van het gebied weer zichtbaar en voelbaar gemaakt. Samen met de bibliotheek, drie Bolswarder musea, het gemeentelijk archief, een horecagelegenheid, een auditorium en een loket van de gemeente Súdwest-Fryslân wordt dit een prachtige plek.

De nieuwe ruimte en het stadhuis worden met elkaar verbonden door een publieksruimte, waarvan een deel de vorm van een atrium krijgt. In de Nieuwe Waag komt een auditorium, met ruimte voor zo’n honderd mensen. Deze zaal moet ook in de avonduren een ontmoetingsplek worden, bijvoorbeeld door het organiseren van lezingen, themabijeenkomsten, tentoonstellingen, educatieve programma’s en andere culturele activiteiten.

Afbeelding