SWF wenst afvalscheiding GFT op scholen

Algemeen
Afbeelding

In de gemeente zijn enkele scholen die al wel aan GFT scheiding doen. “Maar op de meeste scholen is daarvan geen sprake”, zegt onafhankelijk raadslid Rinske Poiesz-Zijlstra. Samen met de fracties van PvdA, FNP, GroenLinks, D66, GBTL, ChristenUnie en De Wind zou ze graag zien dat basisscholen worden voorzien van een GFT-container.

Regio - Alle scholen in Súdwest-Fryslân zouden hun groente- fruit- en tuinafval (het zogeheten GFT) apart moeten inzamelen. Dit stelt een meerderheid in de gemeenteraad.

“Thuis scheiden de kinderen het GFT-afval ook. Dan is het vreemd dat dit niet hoeft op school, terwijl scholen een educatieve rol hebben”, zegt Poiesz-Zijlstra. “Bovendien is afvalscheiding van algemeen belang in een duurzame samenleving.”

Volgens haar informatie willen de scholen wel aan afvalscheiding doen, maar lopen ze aan tegen hoge kosten. De gemeente onderzoekt nu hoe GFT scheiding op de scholen vorm kan krijgen. Ook de scholen voor het voortgezet- en beroepsonderwijs worden in het onderzoek meegenomen

Afbeelding