Koninklijke onderscheiding traditioneel bekendgemaakt

Algemeen
Afbeelding

Er werden zeventien inwoners verrast met een telefoontje door Burgemeester Jannewietske de Vries dat ze Koninklijk zijn onderscheiden. Helaas dit keer zonder feestelijke bijeenkomst.

Hindeloopen - Traditiegetrouw vond de lintjesregen weer plaats op de laatste (werk)dag voor Koningsdag. Op vrijdag 24 april kregen zeventien inwoners van onze gemeente tijdens de lintjesregen een Koninklijke Onderscheiding. De uitreiking van de lintjes is dit jaar anders dan gebruikelijk vanwege corona.

Echter volgend op het telefoontje van de burgemeester werd op deze bijzondere traditionele wijze aan de inwoners van Hindeloopen bekend gemaakt dat mevrouw Rudi Stallmann-Kuipers Koninklijk onderscheiden is voor haar verdiensten. Een greep uit haar verdiensten zijn; ze is onderscheiden voor de volgende verdiensten: Accordeonist bij volkloristische zang en dans groep Aald Hielpen vanaf 1963. Ze is accordeonist bij het Hindelooper mannenkoord Auke Wiebes, bij viswijvenkoor Grietje Sprot en bij Geen Zee te Heegh. Ze doet vele werkzaamheden in het bestuur van de zondagsschool van de Doopsgezinde Gemeente Hindeloopen. En vele jaren is ze de vaste verwelkomer met accordeon bij de aankomst van Sinterklaas op 5 december.

Beeld: Titus Stallmann

Afbeelding