Gedeputeerde en Makkumer Sietske Poepjes hijst vlag ‘inmakkum.nl’

Algemeen
Afbeelding

MAKKUM - Afgelopen vrijdag ontving Makkumer en gedeputeerde Sietske Poepjes de vlag van ‘Beleef het in Makkum’ uit handen van Jeroen Adema, voorzitter van werkgroep It Reade Hert. Samen hesen zij de vlag in de mast bij de sluis.

Want wie Makkum zegt, zegt al snel strand en water. Maar Makkum heeft meer en dat mag iedereen weten!

Wat in maart 2020 door corona begon als het zoeken van steun bij elkaar, groeide al snel uit tot een club van 6 ondernemers die de handen ineen sloegen om Makkum te promoten. “We wilden graag met elkaar bekijken hoe we de aantrekkelijkheid van Makkum voor huidige en toekomstige toeristen, bedrijven en bewoners konden versterken”, vertelt Jeroen Adema. 

Deze ambitie heeft ervoor gezorgd dat voor de promotie van Makkum inmiddels een eigen logo en huisstijl, en een website inmakkum.nl ontwikkeld zijn. Op dit platform vind je een compleet overzicht van het totale beleefaanbod van Makkum, verhalen over de veelzijdigheid aan ambachten in Makkum, en interviews met Makkumers van diverse pluimage. Van eten tot winkelen en van watersport tot kunst.

Sietske Poepjes: “Dizze webside en platform is in prachtich initiatyf fan in doarp dat it “sels oppakt”. It eigen ferhaal en alle gesichten fan Makkum komme nei foaren. Foar ús gasten, yn én nei it Koroana-tiidrek, is dit in moaie útnoeging. Kom hjir om Makkum te belibjen.

As Provinsje fyne wy dit san moai fisitekaartsje. Iepen en eigen Fryslân. In moaie kâns om Nederlân mear Fryslân kinnen te litten. Want Nederlân en de wrâld kinne wol mear Makkum brûke.”

Interesse en enthousiasme is er ook bij andere partijen als de Vereniging Van Bedrijven, Plaatselijk Belang, en VVV Waterland van Friesland.

Floriaan Zwart, directeur VVV Waterland van Friesland: “Als VVV Waterland van Friesland zijn we blij met de nieuwe initiatieven in Makkum. Lokale samenwerking zoals in Makkum gebeurt is nodig om op regio niveau met elkaar tot een goede verbinding te komen. Van daaruit kan je elkaar echt versterken en het verhaal van Makkum en onze regio Waterland van Friesland aan elkaar koppelen.”

De werkgroep staat niet stil. Om de promotie van Makkum verder te ontwikkelen doen zij de oproep om samen te werken en met zijn allen Makkum actief onder de aandacht te brengen bij toeristen, bewoners en bedrijven. Daarnaast horen zij graag van anderen wat zij zouden willen zien in Makkum, niet alleen op het platform maar ook in het dorp, op het strand, in de media, online, en meer. Ideeën en tips mogen naar tips@inmakkum.nl.

Afbeelding