Makkumers kunnen meepraten over Friese IJsselmeerkust

Algemeen
Afbeelding

MAKKUM - Tijdens vier online inspraakavonden kunnen inwoners hun visie geven over alle wensen en ambities voor de Friese IJsselmeerkust. 

Makkum en omgeving is op dinsdag 25 januari van 19.30 tot 22.00 uur aan de beurt. De provincie Fryslân, de gemeenten Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren, het Wetterskip Fryslân en de mienskip hebben samen al een aanzet gegeven. Er zal ook een overzicht worden gegeven van projecten die in voorbereiding zijn.

In een toelichting zegt de gemeente: “Alhoewel 2050 nog ver weg lijkt, komt de uitvoering dichterbij. Aan bijvoorbeeld de Vismigratierivier bij de Afsluitdijk wordt al gewerkt. Daarnaast staan voor de komende jaren onder andere het aanleggen van nieuwe fietsroutes en wandelpaden, het verbeteren van plekken voor watersporters en kitesurfers en optimaal beleven van cultureel erfgoed op de planning.”
Tijdens de bijeenkomsten wordt gekeken of de wensen en ambities actueel en volledig zijn en of er misschien nieuwe initiatieven zijn, die nog kunnen worden meegenomen in de projecten. Bovendien wordt geprobeerd een antwoord te geven op de vraag wat er nodig is om de initiatieven uit te voeren. Uiteraard is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een mail te sturen naar secretariaatijsselmeerkust@fryslan.frl onder vermelding van de datum waarop men wil aansluiten. 

Door Frans van Egmon/Makkum Nieuws