Waterfiets van Team Wybe na Elfstedentocht te koop

Algemeen
Foto: Koudum.nl
Foto: Koudum.nl

KOUDUM - Team Wybe heeft de afgelopen jaren met sportieve uitdagingen al heel wat geld opgehaald dat gebruikt wordt voor onderzoek naar kanker.

 Dat doet het vriendenteam ter nagedachtenis aan Wybe Leenstra, de Koudumer die in 2014 op 37-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hersentumor overleed. Dit jaar gaat het team, zoals we al eerder schreven in het pinksterweekend van 3 tot 5 juni met een zelf ontworpen waterfiets voor negen personen de Elfstedenroute over water fietsen met start/finish is in Bolsward. Maar na de tocht is de fiets te koop, ook voor het goede doel.

Het doel is uiteraard om tijdens de fietselfstedentocht over water zoveel mogelijk geld bij elkaar te trappen voor de Maarten van der Heijden Foundation. Ook het bedrag dat de fiets oplevert, is volledig bestemd voor kankeronderzoek. De waterfiets is een echte eyecatcher, zo zegt Team Wybe op zijn website, zeker als daarmee straks met veel media-aandacht de Elfstedentocht wordt gevaren.

Voor belangstellenden heeft het team de specificaties maar even vermeld. De waterfiets is 6.30 x 3.30 meter en is geschikt voor negen personen. De fiets heeft een onafhankelijke trapaandrijving (vrijloop) en drie versnellingen per fietser. De stoelen zijn verstelbaar in lengte en rugleuning. Er is één centrale aandrijfas (schroef) en de fiets heeft een boegschroef met aandrijving door de kapitein. Er zijn twee accu’s en de fiets beschikt over een bluetooth radio plus speakers, een laptop/tabletstandaard met stroomvoorziening en USB-stroomvoorzieningen per fietser. Verlichting. Alles is inklapbaar tot een doorvaarhoogte van 80 cm.

De waterfiets is ontworpen door Hylke Zijlstra en gebouwd door Hessel Fekkes. Alle uren en materialen zijn belangeloos ter beschikking gesteld voor het goede doel. Direct na afloop van de Elfstedentocht (3-5 juni 2022) is de fiets beschikbaar.