Gratis houtsnippers beschikbaar vanaf 28 februari – 5 maart

Algemeen
Afbeelding

SNEEK- Jaarlijks stelt de gemeente Súdwest-Fryslân gedurende een week gratis houtsnippers beschikbaar voor haar inwoners. Zo ook dit jaar. Vanaf maandag 28 februari tot en met zaterdag 5 maart 2022 liggen op de milieustraat in Bolsward weer houtsnippers klaar voor eenieder die daar belangstelling voor heeft.

Hoe werkt het?

Per huishouden is het mogelijk om maximaal 1 m3 houtsnippers op te halen voor eigen gebruik. Kleinere hoeveelheden zijn ook mogelijk. De houtsnippers kunnen tijdens de openingstijden van de milieustraat, zonder afspraak, opgehaald worden. Tip: Neem een aanhanger mee om de houtsnippers te vervoeren.

Waarvoor worden houtsnippers gebruikt?

Houtsnippers worden doorgaans gebruikt als bodembedekking onder planten of als wandelpad in de tuin. De houtsnippers geven de tuin een fijne en frisse uitstraling. Bovendien hebben houtsnippers verschillende voordelen.

Zo nemen houtsnippers water op en houden dit vast. Breken er vervolgens droge zomers aan, dan geven de houtsnippers het water af aan de grond. Houtsnippers kunnen ook bijdragen aan het verminderen van onkruid.

Daarnaast zijn houtsnippers door vogels een veelgebruikt materiaal voor het bouwen van nestjes in het voorjaar. De vogels komen dan graag langs, pikken een aantal houtsnippers mee en kunnen zo hun voorjaarshuisje gereed maken. Een mooi schouwspel om te aanschouwen voor zowel jong als oud.

Adres en openingstijden milieustraat

Exmorraweg 3a
8701 PJ Bolsward

Maandag tot en met vrijdag 9.00 – 16.30 uur
Zaterdag 9.00 – 13.00 uur