Tsjil Tsjekt: het nieuwe interactieve programma voor de bovenbouw

Algemeen
Afbeelding

FRYSLAN - Omrop Fryslân Tsjil komt met een nieuw programma voor de bovenbouw: vanaf volgende week kunnen schoolklassen meedoen aan het interactieve programma Tsjil Tsjekt. Naast het programma gaat presentator Raynaud Ritsma ook weer fysiek bij scholen langs.

In Tsjil Tsjekt neemt presentator Raynaud Ritsma de kinderen van de bovenbouw mee op een klassikale en interactieve reis door thema’s die aansluiten bij de leerdoelen van het primair onderwijs.
Elk programma bestaat uit twee delen vol met video’s, vragen en opdrachten waarmee de klas punten kan verdienen en strijdt om de award voor de ‘Tsjilste klas van het jaar’. ‘Tsjil Tsjekt is echt iets nieuws en wat anders, waardoor het de dagelijkse bezigheden op school even onderbreekt, maar toch heel leerzaam is’, vertelt Raynaud.

Interactief en actief

Naast het interactieve programma gaat Raynaud ook fysiek bij scholen langs om daar met de kinderen een challenge op te nemen. ‘De combinatie tussen een programma, interactieve opdrachten én een bezoek aan de school maakt dat het echt een beleving is voor de kinderen. Daardoor blijft het ze altijd bij en hopen we de Friese educatie een mooie plek binnen de lessen te geven.’

Om Tsjil Tsjekt bij zoveel mogelijk scholen te introduceren, start presentator Raynaud Ritsma met een tour langs de Friese basisscholen. Bij de tour laat hij één belangrijk ding achter: de inlogcode van Tsjil Tsjekt.

Door mee te doen aan de eerste opdracht van Tsjil Tsjekt maken de scholen meteen kans om de eerste school te worden waar Raynaud de challenge komt uitvoeren. Ook scholen die nog niet fysiek de code hebben gekregen, kunnen zich aanmelden en kans maken.

Tsjil Tsjekt, jij ook?

Dit schooljaar komen zeven Tsjil Tsjekts online. Op maandag 10 oktober komt de eerste Tsjil Tsjekt online op www.tsjiltsjekt.nl, met als onderwerp de Kinderboekenweek en ‘dyn taal’. Tsjil Tsjekt is een samenwerkingsproject met Cedin en Afûk. Bovendien heeft Tsjil Tsjekt een duidelijke koppeling met Spoar 8 en Tsjil magazine.