Zondag geen treinverkeer tussen Sneek en Stavoren door dassenburcht

Algemeen
Foto: Henk van der Veer
Foto: Henk van der Veer

SNEEK - Vanwege een dassenburcht onder het spoor bij Molkwerum rijden er geen treinen tussen Workum en Stavoren. Op zondag 19 maart is er ook geen treinverkeer mogelijk op het traject tussen Sneek en Workum. Dit komt omdat ProRail zondag materiaal aan moet voeren voor de werkzaamheden. 

Arriva zet daarom zondag bussen in op het hele traject tussen Sneek en Stavoren. Vanaf maandag 20 maart rijden de vervangende bussen weer alleen op het traject Workum-Stavoren.

De busdienstregeling van komende zondag 19 maart sluit aan op de trein van Leeuwarden naar Sneek en omgekeerd. Tussen IJlst en Sneek rijden taxi’s die aansluiten op de trein richting Leeuwarden en het treinvervangende busvervoer in de richting van Stavoren. Vanaf maandag 20 maart rijden de vervangende bussen weer alleen op het traject Workum-Stavoren. 

Haltes treinvervangend busvervoer Sneek - Workum 19 maart

  • Sneek - op het tijdelijke busstation
  • IJlst - voorzijde station
  • Workum - voorzijde station                    
  • Hindeloopen - doorgaande weg
  • Koudum/Molkwerum - doorgaande weg
  • Stavoren - voorzijde station

Dienstregeling
De dienstregeling van het vervangende busvervoer vind je op de website van Arriva onder het kopje ‘Werk aan het spoor’: arriva.nl/werkaanhetspoor.

Inchecken op de stations
Voor het vervoer met een treinvervangende bus heeft de reiziger een geldig vervoerbewijs nodig, zoals een ov-chipkaart. De reiziger moet hiermee ingecheckt zijn bij het station van vertrek en weer uitchecken bij het station van bestemming. Het is helaas niet mogelijk om fietsen mee te nemen in de treinvervangende bus.

Reistijd
Reizigers moeten rekening houden met een langere reistijd van ongeveer 30 minuten. Dit vanwege extra overstaptijd en omdat de bussen en taxi’s langer onderweg zijn. Bestaande aansluitingen met andere treinen en bussen kunnen daarom niet gegarandeerd worden.