Website Steunpunt passend onderwijs live voor Fryslân

Algemeen
Afbeelding
Foto aangeleverd

FRYSLAN - Maandag 20 november 2023 is een mijlpaal voor alle kinderen, jongeren en ouders in Fryslân die te maken hebben met passend onderwijs. De website www.steunpuntfriesland.nl is namelijk officieel gelanceerd. Iedereen die vragen heeft over passend onderwijs of behoefte heeft aan contact met onafhankelijke ervaringsdeskundigen kan hier terecht. 

Passend onderwijs zorgt ervoor dat alle kinderen onderwijs krijgen dat past bij hun kwaliteiten en mogelijkheden. Voor sommige kinderen is dat de school in de buurt, met of zonder extra ondersteuning. Voor anderen is een school voor gespecialiseerd onderwijs het best passend. In Friesland zijn er 4 samenwerkingsverbanden die samen verantwoordelijk zijn voor passend onderwijs: SWV Fryslân-Noard, SWV Zuidoost-Friesland, Stichting SWV Fultura en SWV Passend Onderwijs Friesland. De vier samenwerkingsverbanden hebben de handen ineen geslagen en een gezamenlijk steunpunt opgericht voor ouders en jongeren.

“We merken er dat bij ouders en jongeren vaak veel vragen leven”, leggen de initiatiefnemers uit. “Soms hebben ze moeite om hun weg te vinden binnen passend onderwijs, het is best een complexe wereld. Soms is er behoefte aan contact met ervaringsdeskundigen. Het kan voor gezinnen die te maken krijgen met passend onderwijs, ingrijpend zijn als een kind extra ondersteuning krijgt op school of van school moet wisselen. Het ouder- en jeugdsteunpunt is een vertrouwde en deskundige plek waar ouders en jongeren terecht kunnen. Ook voor onafhankelijk advies.”

De website werd maandag 20 november officieel gelanceerd in aanwezigheid van onderwijsprofessionals uit Fryslân. Op www.steunpuntfriesland.nl vinden ouders en jongeren uitgebreide informatie over passend onderwijs, of ze nu al te maken hebben met deze vorm van onderwijs of zich nog oriënteren. Het steunpunt is dé plek waar ouders en jeugd hun verhaal kwijt kunnen aan begripvolle mede-ouders of -leerlingen. Via telefoon, e-mail of het contactformulier op www.steunpuntfriesland.nl kunnen ze contact opnemen. Onafhankelijke ervaringsdeskundigen delen graag hun kennis en bieden begeleiding bij het vinden van de juiste ondersteuning.

Op de foto:
Linksboven: Jan Boven (directeur samenwerkingsverband Zuid-Oost).

Rechtsboven: Piet-Hein Herfkens (a.i directeur Samenwerkingsverband Fultura).
Onder vanaf links: Jennifer van der Veer (Projectleider), Zamora Pengel (beleidsmedewerker ministerie OCW), Anja Biemans (Directeur samenwerkingsverband Fryslân-Noard), Anna Visser (namens Ludo Abbink, directeur/bestuurder samenwerkingsverband passend onderwijs Friesland)