Geslaagde achtste editie Súdwest Festival in Workum

Cultuur en uitgaan
Afbeelding

Het Súdwest Festival kende een gevarieerd programma. Muzikanten van alle leeftijden lieten verschillende genres voorbij komen, van klassiek tot pop. Het festival werd om 13.30 uur in de foyer geopend door Moustapha Seck en zijn opzwepende djembégroep. Het laatste optreden van de dag kwam op naam van het Accordeonorkest Sneek onder leiding van Reinou van der Veen.

Workum- Voor de achtste keer organiseerde Kunstencentrum Atrium zondag 24 maart het Súdwest Festival. Kultuerhús Klameare in Workum was opnieuw gastheer van het muziekevenement. Op meerdere locaties in het zalencentrum trad ‘s middags een groot aantal orkesten, ensembles en koren uit Súdwest-Fryslân op. Het festival trok in totaal ruim 800 man.

Daartussen waren er optredens van onder meer het Sneker Kamer Orkest, Nijefurd Sjongt, jeugdorkest De Notenbrijbekken, shanty- en evergreenkoor Tusken Wal en Skip, popkoren Allround en Local Vocal, het Mienskiporkest, diverse ensembles (gitaar, blokfluit, saxofoon en dwarsfluit) en een groep jonge, beginnende muzikanten die lessen Algemene Muzikale Vorming (AMV) volgen.

Het Súdwest Festival is een initiatief van Kunstencentrum Atrium, onderdeel van Cultuur Kwartier Sneek, en veel docenten en leerlingen van de muziekafdeling doen mee aan het evenement.

Foto’s Esther de Vries

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding