FOTO’S / Skûtsjeseizoen los op Langwarder Wielen, slechts 75 deelnemers Skûtsje Kuier

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto Gewoan Dwaan / Douwe Bijlsma


LANGWEER - In Langweer werd afgelopen weekend het skûtsjeseizoen afgetrapt. Zaterdag en zondag namen dertig skûtsjes op de Langwarder Wielen deel aan de eerste wedstrijden van dit jaar. Wandelaars bekeken de verrichtingen op het water vanaf de kant tijdens de Skûtsje Kuier.

De skûtsjes waren ingedeeld in vier groepen. Elke groep kwam tweemaal op het wedstrijdwater om te bepalen wie het op zondag in de ‘Silver’ en ‘Gold’ tegen elkaar op mochten nemen. Door te harde wind werd de vierde wedstrijd op zaterdag afgebroken en op zondagochtend ingehaald. Winnaar van de finale ‘Silver’ werd de ‘Eeltje Baas’ van Klaas Kuperus. Bij ‘Gold’ ging de winst naar de ‘Ingelskman’ van Sikke Heerschop.

Kuieren
Op de finaledag voor de zeilers ging om één uur de wandelaars van start bij het strandje van Langweer. Waar tijdens eerdere edities zo’n 300 enthousiastelingen de kuierlatten onder bonden voor de tocht van zo’n twaalf kilometer rond de Langwarder Wielen waren dat er nu slechts 75. Monique Water laat namens de organisatie aan Radio Spannenburg weten dat sinds de coronacrisis de klad erin zit, maar dat ze enthousiast doorgaan om het deelnemersaantal weer op te vijzelen.

De kuierders ontvingen bij aanvang een bidon en een pet. Die laatste moesten ze regelmatig goed vasthouden om het aandenken niet kwijt te raken. Het was namelijk echt Hollands weer. De zon werd afgewisseld met striemende regen, hagelbuien en harde wind. Dit kon de wandelaars er echte niet van weerhouden om de finish te bereiken.

Klik voor alle foto’s deze LINK

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding