Werknemers van Rentex en Elis cleanroom in Bolsward leggen werk neer

GROOT TV Nieuws Video

BOLSWARD - Ruim 100 werknemers van Rentex en Elis cleanroom in Bolsward hebben donderdag het werk neergelegd voor een nieuwe staking voor een beter CAO.

De FNV riep haar leden per email op om opnieuw te gaan staken. Hier werd massaal gehoor aan gegeven. De staking had opnieuw flinke impact. Door de staking loopt de productie achter en blijft de vieze was uit de ziekenhuizen staan. 

De textielverzorgingsbedrijven willen nog altijd niet meewerken aan een goede cao voor de duizenden mensen die bij hen werken. Dino Djulbic van de FNV: ‘We zijn nog niet klaar. Houd maar rekening met meer stakingen de komende tijd.’

Yolanda Reus, bestuurder FNV Procesindustrie: ‘Wij blijven stakingen organiseren in de wasserijen. De mensen zijn vastbesloten en willen doorvechten om alle verslechteringen die de bedrijven willen doorvoeren van tafel te krijgen.’

Goede loonsverhoging is noodzaak

De FNV eist er dit jaar minstens 9% bij voor de 7.000 werknemers. Ook moeten de lonen vanaf volgend jaar gaan meestijgen als de boodschappen duurder worden (automatische prijscompensatie). Een goede loonsverhoging is bittere noodzaak, want de lonen worden nu al bijna ingehaald door het gestegen minimumloon.

In samenwerking met RBNieuws.nl

Werknemers van Rentex en Elis cleanroom in Bolsward leggen werk neer
Werknemers van Rentex en Elis cleanroom in Bolsward leggen werk neer
Afbeelding