Schoonheidsspecialiste Esther Cnossen: ‘De klanten huppelen nog net niet de zaak uit’

In bedrijf
Afbeelding

WORKUM - ‘By Esther Nails & Beauty’ is gevestigd aan de Merk in Workum. Je kunt er wat ‘beauty’ betreft terecht voor lash lift, wimpers, wenkbrauwen en het verwijderen van gezichts- en beenbeharing. 

Voor wat betreft ‘nails’ ga je er vooral naartoe voor gelpolish. Eenmaal aangebracht blijft dat wekenlang zitten. De salon is zeven weken dicht geweest, maar nu weer open. Zoals op de site staat: ‘Op naar de gekleurde teentjes, vingers, strakke wenkbrauwen, gekrulde wimpers en blije gezichten!’ We spreken met eigenares en gediplomeerd schoonheidsspecialiste Esther Cnossen.

“Ik werk in de sector contactberoepen, dus ik mocht 11 mei weer open. Tijdens de persconferentie waarbij Mark Rutte dat bekendmaakte werd ik al gebeld en geappt om afspraken te maken. Ik zat meteen weer helemaal vol. Voor de coronatijd zat ik ook vol. Ik had op 18 maart mijn laatste dag. 19 maart was ik zelf verkouden en had ik last van mijn keel. Ik vond dat ik het niet tegenover mijn klanten kon maken om dan aan de slag te gaan. Dus de zaak gesloten. Eén dag voordat alles op slot moest. Voor de week daarop had ik een hele volle agenda staan. Het is wel zuur hoor om dat allemaal af te moeten zeggen. In één keer valt al je inkomen weg. Nou ja, via de gemeente heb ik een tegemoetkoming gekregen.”

Soort doorgeefluikje

“Ik heb nu natuurlijk wel voorzorgsmaatregelen genomen. In de salon heb ik schermen opgehangen met gaten erin, waardoor klanten hun handen kunnen steken. Een soort doorgeefluikje. Als mensen in de stoel zitten voor wenkbrauwen of wimpers dan heb ik een mondkapje op en handschoenen aan. Maar ja, zo werkte ik eigenlijk altijd al. Hetzelfde geldt voor desinfecterende middelen. Die gebruikte ik ook al heel veel. Ik vraag nu alleen ook of de klanten hun handen willen wassen als ze binnenkomen.”

Weer wat vrouwelijker

“De klanten zijn helemaal blij dat ze weer langs kunnen komen. ‘Zo lekker, dit heb ik zo gemist’, zeggen ze. Ze huppelen nog net niet de deur uit als ze weggaan. Weet je, het is ook een momentje voor jezelf. Heb ik zelf ook: je voelt je weer wat vrouwelijker als je nagels en wenkbrauwen zijn gedaan. De vaart zit er weer goed in nu. Dus laat maar komen. Wat mij betreft gaat iedereen met mooie gel-gelakte nagels de zomer in.”